Posebni kolektivni ugovor i za pravosuđe

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović potpisali su Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u institucijama pravosuđa Srpske. Kasipović je rekao da se na ovaj način prevazilazi vakuum koji je postojao i štite interesi radnika.

Republika Srpska 05.08.2016 | 16:45
Posebni kolektivni ugovor i za pravosuđe
Potpisivanjem ovog ugovora rješavamo niz pitanja važnih za zaposlene u institucijama pravosuđa Republike Srpske, kaže ministar pravde Republike Srpske. Napominje da je ovaj akt utemeljen na Zakonu o radu, odluci Vlade Republike Srpske, dodajući da njegov kontekst čini uputstvo na koje imaju saglasnost, a koje će riješiti pitanje naknada prevoza za zaposlene u institucijama pravosuđa.

Za Sindikat pravosuđa je najbitnije da su ovim izbjegnute neke pravne nedoumice ili pravni vakuum koji je nastao nedonošenjem opšteg kolektivnog ugovora, te su definisana prava za zaposlene radnike u pravosudnim institucijama, kažu u Sindikatu.

Petrović je pozvao nadležne institucije da pokušaju da približe stavove i donesu opšti kolektivni ugovor, koji bi bio osnovni temelj za ostvarivanje prava svih radnika.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cica

05.08.2016 15:36

Hoce li Kasipovic na proslavu oluje?Posto su ga djedovi zaduzili .Onisto su po Motikama i Drakulicu svasta radili.A Baja nas

ODGOVORITE