Анализа: Матић и Канте МОГУ заједно!

Енглеских новинари о новом тандему везиста "плаваца"...

Фудбал 11.08.2016 | 15:00
Анализа: Матић и Канте МОГУ заједно!
Нагађања да ли ће Нголо Канте моћи да игра уз Немању Матића или ће "ускочити" на његово место била су актуелна од када је објављено да Француз стиже у Челси.

Међутим, док припреме "плаваца" одмичу, Антонио Конте показује да заиста верује српском везисти и да је све реалније да га упари са новајлијом.

Стога, анализа утакмице Челси - Милан (3:1) послужила је енглеским новинарима за кратку анализу сарадње Србина и Француза, јер су на терену били заједно од 52. минута, када је Канте ушао у игру, до 79, када је Матић изашао.

"Француз је постављен на командно место испред одбране, док су Немања Матић и Сеск Фабрегас испред њега били централни везисти, у формацији 4-1-4-1... Канте је одмах понудио саиграчима одличну основу на којој ће моћи да граде самопоуздање", пише "Скај спортс".

У истом тексту конкретно је писано и о Матићевој и Кантеовој сарадњи.

"Постављала су се питања да ли њих двојица могу да чине тандем и да ли њихов заједнички наступ доноси превише негативног. Ипак, формација 4-1-4-1 заправо је пружила Челсију више нападачких опција".

Такође...

"У таквом систему, офанзивци лондонског тима имали су више воље да крену напред, јер су били сигурни да за собом имају адекватну заштиту. Примера ради, Оскару је у таквој ситуацији дозвољено више слободе, коју прошлу сезону није имао. Еден Азар је изгледао "живље" и постао је мање одговоран за 'покривање' дефанзивних задатака"

Како се наступ уз Кантеа осликава на Матићеву игру?

"Немања ће сада моћи да крене и напред, иако ће када је потребно стајати уз Француза. Такође, чим је Канте ушао у игру, Матић је имао могућност да притиска противнике даље од свог гола"

На крају, важно је истаћи и бенефите које би ова сарадња могла да донесе и Сеску Фабрегасу, који би са тако поузданим бедемом иза себе могао да се првенствено фокусира на асистенције, као и у шампионској сезони.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар