Analiza: Matić i Kante MOGU zajedno!

Engleskih novinari o novom tandemu vezista "plavaca"...

Fudbal 11.08.2016 | 15:00
Analiza: Matić i Kante MOGU zajedno!
Nagađanja da li će Ngolo Kante moći da igra uz Nemanju Matića ili će "uskočiti" na njegovo mesto bila su aktuelna od kada je objavljeno da Francuz stiže u Čelsi.

Međutim, dok pripreme "plavaca" odmiču, Antonio Konte pokazuje da zaista veruje srpskom vezisti i da je sve realnije da ga upari sa novajlijom.

Stoga, analiza utakmice Čelsi - Milan (3:1) poslužila je engleskim novinarima za kratku analizu saradnje Srbina i Francuza, jer su na terenu bili zajedno od 52. minuta, kada je Kante ušao u igru, do 79, kada je Matić izašao.

"Francuz je postavljen na komandno mesto ispred odbrane, dok su Nemanja Matić i Sesk Fabregas ispred njega bili centralni vezisti, u formaciji 4-1-4-1... Kante je odmah ponudio saigračima odličnu osnovu na kojoj će moći da grade samopouzdanje", piše "Skaj sports".

U istom tekstu konkretno je pisano i o Matićevoj i Kanteovoj saradnji.

"Postavljala su se pitanja da li njih dvojica mogu da čine tandem i da li njihov zajednički nastup donosi previše negativnog. Ipak, formacija 4-1-4-1 zapravo je pružila Čelsiju više napadačkih opcija".

Takođe...

"U takvom sistemu, ofanzivci londonskog tima imali su više volje da krenu napred, jer su bili sigurni da za sobom imaju adekvatnu zaštitu. Primera radi, Oskaru je u takvoj situaciji dozvoljeno više slobode, koju prošlu sezonu nije imao. Eden Azar je izgledao "življe" i postao je manje odgovoran za 'pokrivanje' defanzivnih zadataka"

Kako se nastup uz Kantea oslikava na Matićevu igru?

"Nemanja će sada moći da krene i napred, iako će kada je potrebno stajati uz Francuza. Takođe, čim je Kante ušao u igru, Matić je imao mogućnost da pritiska protivnike dalje od svog gola"

Na kraju, važno je istaći i benefite koje bi ova saradnja mogla da donese i Sesku Fabregasu, koji bi sa tako pouzdanim bedemom iza sebe mogao da se prvenstveno fokusira na asistencije, kao i u šampionskoj sezoni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar