Ердоган у току пуча избјегао смрт два пута

Авион Ф-16 у којем су се налазили побуњеници и који је као мету имао Ердоганов авион у току покушаја пуча, морао је да промени руту јер му је понестало горива.

Свијет 05.08.2016 | 10:48
Ердоган у току пуча избјегао смрт два пута
Ово је турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану спасило живот, пише турски државни лист “Јени Сафак“.

Ф-16 је на радару пратио Ердоганов авион, али није могао да се приближи довољно због горива које је понестајало. То је натерало пилоте да обуставе мисију.

Разлог због којих тај борбени авион није окончао мисију није био познат у данима након покушаја пуча.

“Најмање два авиона су пратила Ердогана док је његов авион био на путу за Истанбул“, наводе званичници који су раније наводили да је “мистерија“ зашто су Ф-16 обуставили мисију.

“Јени Сафак“ пише да је Ердоган те ноћи преварио смрт два пута.

Напустио је хотел у летовалишту Мармарис неколико минута пре него што су пучисти кренули у напад на сам хотел. Ердоганов лет је припремљен у строгој тајности.

Пучисти су наводно поставили и бомбу у летовалишту, рекао је касније Ердоган, а мета напада био је и премијер Турске Бинали Јилдирим.

Покушај пуча догодио се у ноћи између 15. и 16. јула. Скоро 250 особа је убијено, а више од 2.000 повређено.

У данима који су уследили ухапшене су хиљаде особа због умешаности у заверу против режима.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

нико_битан

05.08.2016 09:59

Ово су прице за малу дјецу, култ лицности се не ствара за ноц, култ се ставра деценијама а овај манијак је сигуран сам уз руску помоц исценирао комплетан пуц и најмању руку је знао за све детаље.Говно би у њему умрло да је он знао ста се спремало а да није био обавјестен цак мислим да би се од страха исте секунде срусио и данас.Ово је манипулатор слицан Путину и покусава слицно путину да води дрзаву.Диктатори се пласе одласка са власти али кад тад десит це с е и то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Небитни

05.08.2016 11:04

Иако се не слажем с тобом тако бих волио да си у праву а из коментара се може схватити ко си и шта си јер мрзити Путина и Ердогана истовремено могу само посебни.

Name

Михаило Микиц

05.08.2016 17:47

У праву си. Ни култ Титове лицности није био створен преко ноци него је он пазљиво годинама стваран и његован. И Тито је такодје током другог свјетског рата много пута могао да погине али ето вољом Бозијом он је био само "рањен!"

Name

Асад

05.08.2016 19:02

Поредити Ердогана и Путина је исто кад би неко поредио земљу и небо.Двије сасвим супротне лицности.

Name

Само

05.08.2016 23:49

Култ лицности не праве безвезњаци, ипак треба имати покрице за то...