Erdogan u toku puča izbjegao smrt dva puta

Avion F-16 u kojem su se nalazili pobunjenici i koji je kao metu imao Erdoganov avion u toku pokušaja puča, morao je da promeni rutu jer mu je ponestalo goriva.

Svijet 05.08.2016 | 10:48
Erdogan u toku puča izbjegao smrt dva puta
Ovo je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu spasilo život, piše turski državni list “Jeni Safak“.

F-16 je na radaru pratio Erdoganov avion, ali nije mogao da se približi dovoljno zbog goriva koje je ponestajalo. To je nateralo pilote da obustave misiju.

Razlog zbog kojih taj borbeni avion nije okončao misiju nije bio poznat u danima nakon pokušaja puča.

“Najmanje dva aviona su pratila Erdogana dok je njegov avion bio na putu za Istanbul“, navode zvaničnici koji su ranije navodili da je “misterija“ zašto su F-16 obustavili misiju.

“Jeni Safak“ piše da je Erdogan te noći prevario smrt dva puta.

Napustio je hotel u letovalištu Marmaris nekoliko minuta pre nego što su pučisti krenuli u napad na sam hotel. Erdoganov let je pripremljen u strogoj tajnosti.

Pučisti su navodno postavili i bombu u letovalištu, rekao je kasnije Erdogan, a meta napada bio je i premijer Turske Binali Jildirim.

Pokušaj puča dogodio se u noći između 15. i 16. jula. Skoro 250 osoba je ubijeno, a više od 2.000 povređeno.

U danima koji su usledili uhapšene su hiljade osoba zbog umešanosti u zaveru protiv režima.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

niko_bitan

05.08.2016 09:59

Ovo su price za malu djecu, kult licnosti se ne stvara za noc, kult se stavra decenijama a ovaj manijak je siguran sam uz rusku pomoc iscenirao kompletan puc i najmanju ruku je znao za sve detalje.Govno bi u njemu umrlo da je on znao sta se spremalo a da nije bio obavjesten cak mislim da bi se od straha iste sekunde srusio i danas.Ovo je manipulator slican Putinu i pokusava slicno putinu da vodi drzavu.Diktatori se plase odlaska sa vlasti ali kad tad desit ce s e i to

ODGOVORITE
Name

Re:Nebitni

05.08.2016 11:04

Iako se ne slažem s tobom tako bih volio da si u pravu a iz komentara se može shvatiti ko si i šta si jer mrziti Putina i Erdogana istovremeno mogu samo posebni.

Name

Mihailo Mikic

05.08.2016 17:47

U pravu si. Ni kult Titove licnosti nije bio stvoren preko noci nego je on pazljivo godinama stvaran i njegovan. I Tito je takodje tokom drugog svjetskog rata mnogo puta mogao da pogine ali eto voljom Bozijom on je bio samo "ranjen!"

Name

Asad

05.08.2016 19:02

Porediti Erdogana i Putina je isto kad bi neko poredio zemlju i nebo.Dvije sasvim suprotne licnosti.

Name

Samo

05.08.2016 23:49

Kult licnosti ne prave bezveznjaci, ipak treba imati pokrice za to...