У Фочу долази 200 француских авантуриста

Француски студенти, чланови организације “Јуроп реид”, који путујући Европом откривају знаменитости земаља кроз које пролазе, посетиће данас Фочу.

Република Српска 05.08.2016 | 09:09
У Фочу долази 200 француских авантуриста

Из Туристичке организације Фоча најављено је да ће у град на Дрини и Ћехотини доћи 64 тима са 196 младих Француза, који возе аутомобиле “пежо 205″. Из Француске су кренули 30. јула и планирају да за 23 дана обиђу 20 земаља Европе.

Млади Французи су и прошле године посетили БиХ, а ово је први пут да долазе у Фочу, где ће преноћити у кампу на помоћном стадиону фудбалског клуба “Сутјеска” у Доњем Пољу.

Приликом прошлогодишње посете БиХ, учесници турнеје “Јуроп реид” били су фасцинирани природним лепотама, гостопримством и храном, тако да су обећали да ће и ове године БиХ бити њихова незаобилазна дестинација.

Студенти из Француске на овај начин упознају различите европске културе и пределе, а потом у својој земљи промовишу оно што су видели.

Французи су данас у Хрватској, у коју су стигли преко Аустрије и Словеније, а њихов долазак у Фочу очекује се око 20.00 часова.

Туристичка организација најавила је да ће организовати њихов дочек, дефиле улицама града и концерт добродошлице.

(Срна)

(Фото: Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

WЕЛЦОМЕ ТО РС

05.08.2016 08:24

Узивајте у најљепсој природи коју ЕУ има.Добродосли у Херцеговину и РС.

ОДГОВОРИТЕ