U Foču dolazi 200 francuskih avanturista

Francuski studenti, članovi organizacije “Jurop reid”, koji putujući Evropom otkrivaju znamenitosti zemalja kroz koje prolaze, posetiće danas Foču.

Republika Srpska 05.08.2016 | 09:09
U Foču dolazi 200 francuskih avanturista

Iz Turističke organizacije Foča najavljeno je da će u grad na Drini i Ćehotini doći 64 tima sa 196 mladih Francuza, koji voze automobile “pežo 205″. Iz Francuske su krenuli 30. jula i planiraju da za 23 dana obiđu 20 zemalja Evrope.

Mladi Francuzi su i prošle godine posetili BiH, a ovo je prvi put da dolaze u Foču, gde će prenoćiti u kampu na pomoćnom stadionu fudbalskog kluba “Sutjeska” u Donjem Polju.

Prilikom prošlogodišnje posete BiH, učesnici turneje “Jurop reid” bili su fascinirani prirodnim lepotama, gostoprimstvom i hranom, tako da su obećali da će i ove godine BiH biti njihova nezaobilazna destinacija.

Studenti iz Francuske na ovaj način upoznaju različite evropske kulture i predele, a potom u svojoj zemlji promovišu ono što su videli.

Francuzi su danas u Hrvatskoj, u koju su stigli preko Austrije i Slovenije, a njihov dolazak u Foču očekuje se oko 20.00 časova.

Turistička organizacija najavila je da će organizovati njihov doček, defile ulicama grada i koncert dobrodošlice.

(Srna)

(Foto: Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

WELCOME TO RS

05.08.2016 10:24

Uzivajte u najljepsoj prirodi koju EU ima.Dobrodosli u Hercegovinu i RS.

ODGOVORITE