ЛЕ: Воша зна како! Лале ућуткале Белорусе и чекају жреб за плеј-оф!

Војводина се придружила Црвеној звезди у жребу за последње коло квалификација у Лиги Европе!

Фудбал 04.08.2016 | 22:00
ЛЕ: Воша зна како! Лале ућуткале Белорусе и чекају жреб за плеј-оф!
Има наде за српски фудбал, а доказ за то је новосадска Војводина. Новосадске Лале трећи пут за четири године играће у баражу за Лигу Европе! Војводина је у гостима савладала Динамо Минск са 2:0 у реваншу трећег кола и тако осигурала своју куглицу у сутрашњем жребу.

Многи су били скептични према Војводини и њеним шансама за пролаз даље после прошлонедељног ремија у Новом Саду, мада је и тада српски тим заслужио бољи резултат од коначних 1:1.

Добру игру, међутим, екипа Ненада Лалатовића у потпуности је успела да наплати на стадиону у Бресту где Динамо игра као домаћин јер његов стадион у Минску не испуњава критеријуме УЕФА.

Као и у утакмицу у Новом Саду, и ову је обележио тандем Синиша Бабић-Дејан Мелег, али мора се истаћи и сјајан гол Николе Антића који је запечатио судбину Динама.

Чињеница је да је белоруска екипа доминирала у првом делу утакмице када је у питању посед лопте и теренска иницијатива, али су Новосађани углавном били добро постављени у одбрани и знали како да их зауставе.

А онда је Мелег у 32. минуту опет послао сјајну лопту са десне на леву страну, а Бабић са 15-ак метара послао лопту од стативе у гол.

И отприлике је баш овај погодак био довољан да спласне агресија Белоруса. Бабићев хладан туш донео је потпуни мир Војводини која је у наставку утакмице играла веома сигурно. Видело се шта Лалатовић хоће од своје екипе и фудбалери су спроводили све што је зацртано.

Ако је и било неке дилеме око коначног исхода њу је отклонио некадашњи фудбалер Јагодине, а сада Динама Мохамед ел Монир који је у 56. минуту зарадио црвени картон због шутирања противника и то без лопте. Белоруси су после тога били потпуно безопасни, а у 81. минуту бивши омладински репрезентативац Србије Никола Антић је не толико снажним, колико прецизним ударцем са више од 20 метара поставио коначан резултат.

Стручном штабу и играчима Војводине преостаје да сутра сачекају име ривала у последњој фази квалификација уз наду да ће успети први пут у историји да се пласирају у групну фазу Лиге Европе.



ДИНАМО МИНСК - ВОЈВОДИНА 0:2 (0:1)
/Бабић 33, Антић 82/
 
Судија: Себастијан Делферијер (Бел)
Стадион: Бресцки (10.169)
Жути картон: Пушкарић, Милетић, Максимовић
Цвени картон: Ел Монир

Динамо Минск (4-1-4-1): Игњатовић - Карпович, Концевој, Сверчински, Остух - Нојок - Габовда, Коритко (Жуковски 70), Биков, Ел Монир - Будник (од 84. Ротковић)

Војводина (4-1-4-1): Кордић - Милетић, Пушкарић, Ковачевић, Антић - Максимовић - Малбашић, Палочевић, Мелег (од 85. Јованчић), Бабић (од 74. Трифуновић) - Трујић (од 85. Мицић)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар