LE: Voša zna kako! Lale ućutkale Beloruse i čekaju žreb za plej-of!

Vojvodina se pridružila Crvenoj zvezdi u žrebu za poslednje kolo kvalifikacija u Ligi Evrope!

Fudbal 04.08.2016 | 22:00
LE: Voša zna kako! Lale ućutkale Beloruse i čekaju žreb za plej-of!
Ima nade za srpski fudbal, a dokaz za to je novosadska Vojvodina. Novosadske Lale treći put za četiri godine igraće u baražu za Ligu Evrope! Vojvodina je u gostima savladala Dinamo Minsk sa 2:0 u revanšu trećeg kola i tako osigurala svoju kuglicu u sutrašnjem žrebu.

Mnogi su bili skeptični prema Vojvodini i njenim šansama za prolaz dalje posle prošlonedeljnog remija u Novom Sadu, mada je i tada srpski tim zaslužio bolji rezultat od konačnih 1:1.

Dobru igru, međutim, ekipa Nenada Lalatovića u potpunosti je uspela da naplati na stadionu u Brestu gde Dinamo igra kao domaćin jer njegov stadion u Minsku ne ispunjava kriterijume UEFA.

Kao i u utakmicu u Novom Sadu, i ovu je obeležio tandem Siniša Babić-Dejan Meleg, ali mora se istaći i sjajan gol Nikole Antića koji je zapečatio sudbinu Dinama.

Činjenica je da je beloruska ekipa dominirala u prvom delu utakmice kada je u pitanju posed lopte i terenska inicijativa, ali su Novosađani uglavnom bili dobro postavljeni u odbrani i znali kako da ih zaustave.

A onda je Meleg u 32. minutu opet poslao sjajnu loptu sa desne na levu stranu, a Babić sa 15-ak metara poslao loptu od stative u gol.

I otprilike je baš ovaj pogodak bio dovoljan da splasne agresija Belorusa. Babićev hladan tuš doneo je potpuni mir Vojvodini koja je u nastavku utakmice igrala veoma sigurno. Videlo se šta Lalatović hoće od svoje ekipe i fudbaleri su sprovodili sve što je zacrtano.

Ako je i bilo neke dileme oko konačnog ishoda nju je otklonio nekadašnji fudbaler Jagodine, a sada Dinama Mohamed el Monir koji je u 56. minutu zaradio crveni karton zbog šutiranja protivnika i to bez lopte. Belorusi su posle toga bili potpuno bezopasni, a u 81. minutu bivši omladinski reprezentativac Srbije Nikola Antić je ne toliko snažnim, koliko preciznim udarcem sa više od 20 metara postavio konačan rezultat.

Stručnom štabu i igračima Vojvodine preostaje da sutra sačekaju ime rivala u poslednjoj fazi kvalifikacija uz nadu da će uspeti prvi put u istoriji da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope.



DINAMO MINSK - VOJVODINA 0:2 (0:1)
/Babić 33, Antić 82/
 
Sudija: Sebastijan Delferijer (Bel)
Stadion: Brescki (10.169)
Žuti karton: Puškarić, Miletić, Maksimović
Cveni karton: El Monir

Dinamo Minsk (4-1-4-1): Ignjatović - Karpovič, Koncevoj, Sverčinski, Ostuh - Nojok - Gabovda, Koritko (Žukovski 70), Bikov, El Monir - Budnik (od 84. Rotković)

Vojvodina (4-1-4-1): Kordić - Miletić, Puškarić, Kovačević, Antić - Maksimović - Malbašić, Paločević, Meleg (od 85. Jovančić), Babić (od 74. Trifunović) - Trujić (od 85. Micić)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar