Мурињо због Швајнштајгера треба да иде у затвор!

Председник словеначке уније фудбалера је врло изричит, а има и савет за Немца!

Фудбал 09.08.2016 | 08:30
Мурињо због Швајнштајгера треба да иде у затвор!
Где је Посебни, ту су и контроверзе! Након што је претходну сезону на клупи Челсија започео скандалом са физиотерапеутом Евом Карнеиром и тиме оковао свој тим негативним дешавањима изван терена, Жозе Мурињо овога пута пажњу медија привлачи и пре него што је званично дебитовао на клупи Манчестер Јунајтеда.

Наиме, Португалац је у понедељак отерао Бастијана Швајнштајгера из првог тима и натерао га да тренира са омладинцима. Све то било је довољан разлог Дејану Стефановићу, председнику словеначке уније фудбалера, да укаже на недопустиво понашање тренера Манчестер Јунајтеда.

„То је очигледно малтретирање. У Словенији бисмо за ово поднели тужбу против Муриња и тражили бисмо максималну затворску казну од три године“, рекао је Стефановић британскомБи-Би-Сију.

Он додаје да је Мурињов очигледан циљ да обесхрабри немачког фудбалера који није у плановима новог шефа струке на Олд Трафорду.

„Мурињо даје лош пример другима. Тужбу бих поднео суду и код нас у Словенији ствари су врло јасне. Уколико је присутно малтретирање и узнемиравање, за починиоца постоји затворска казна, која може да иде и до три године“, рекао је овај адвокат који је уједно и члан светске уније фудбалера ФИФПро.

„Швајнштајгер би морао да се обрати енглеској асоцијацији професионалних фудбалера (ПФА), да поднесе жалбу и затражи казну за Португалца. Сви играчи првог тима морају да тренирају са тренерима првог тима, на истом месту у исто време, као и сви други чланови првог тима“, закључио је Стефановић за Би-Би-Си.

Остаје да се види каква ће бити Мурињова реакција који у медијима још није говорио на ову тему, а конференција за медије тренера Манчестер Јунајтеда очекује се у петак, пред финале Комјунити Шилда који Црвени ђаволи у недељу играју против Лестер Ситија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар