Murinjo zbog Švajnštajgera treba da ide u zatvor!

Predsednik slovenačke unije fudbalera je vrlo izričit, a ima i savet za Nemca!

Fudbal 09.08.2016 | 08:30
Murinjo zbog Švajnštajgera treba da ide u zatvor!
Gde je Posebni, tu su i kontroverze! Nakon što je prethodnu sezonu na klupi Čelsija započeo skandalom sa fizioterapeutom Evom Karneirom i time okovao svoj tim negativnim dešavanjima izvan terena, Žoze Murinjo ovoga puta pažnju medija privlači i pre nego što je zvanično debitovao na klupi Mančester Junajteda.

Naime, Portugalac je u ponedeljak oterao Bastijana Švajnštajgera iz prvog tima i naterao ga da trenira sa omladincima. Sve to bilo je dovoljan razlog Dejanu Stefanoviću, predsedniku slovenačke unije fudbalera, da ukaže na nedopustivo ponašanje trenera Mančester Junajteda.

„To je očigledno maltretiranje. U Sloveniji bismo za ovo podneli tužbu protiv Murinja i tražili bismo maksimalnu zatvorsku kaznu od tri godine“, rekao je Stefanović britanskomBi-Bi-Siju.

On dodaje da je Murinjov očigledan cilj da obeshrabri nemačkog fudbalera koji nije u planovima novog šefa struke na Old Trafordu.

„Murinjo daje loš primer drugima. Tužbu bih podneo sudu i kod nas u Sloveniji stvari su vrlo jasne. Ukoliko je prisutno maltretiranje i uznemiravanje, za počinioca postoji zatvorska kazna, koja može da ide i do tri godine“, rekao je ovaj advokat koji je ujedno i član svetske unije fudbalera FIFPro.

„Švajnštajger bi morao da se obrati engleskoj asocijaciji profesionalnih fudbalera (PFA), da podnese žalbu i zatraži kaznu za Portugalca. Svi igrači prvog tima moraju da treniraju sa trenerima prvog tima, na istom mestu u isto vreme, kao i svi drugi članovi prvog tima“, zaključio je Stefanović za Bi-Bi-Si.

Ostaje da se vidi kakva će biti Murinjova reakcija koji u medijima još nije govorio na ovu temu, a konferencija za medije trenera Mančester Junajteda očekuje se u petak, pred finale Komjuniti Šilda koji Crveni đavoli u nedelju igraju protiv Lester Sitija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar