Стижу еври Старој дами! Јувентус не троши, већ и зарађује!

Коман остаје у Бајерну за још 21.000.000! Минхенски гигант користи право откупа!

Фудбал 10.08.2016 | 21:30
Стижу еври Старој дами! Јувентус не троши, већ и зарађује!
Чист профит за Јувентус, Бајернов залог за будућност. 

Тако се може описати посао који би у наредним данима требало да буде озваничен, а у којем ће Кингсли Коман и званично постати пуноправни члан немачког гиганта.

7.000.000 евра је Бајерн већ искеширао за позајмицу!

Минхенски лист ТЗ (Тагесзеитунг) објавио је речи првог човека Бајерна Карл Хајнца Руменигеа, у којем је готово потврђено да ће млада француска нада постати и треће велико појачање у ери Карла Анћелотија.

"Изузетно је велика шанса да ћемо у наредним данима искористити право да откупимо уговор Кингслија Комана и тако завршимо још један посао", јасан је Румениге.  

А и ситуација је прилично јасна - Јувентусу је после великих куповина на летњој пијаци новац преко потребан како би освежио буџет, а у прошлогодишњем договору са Бајерном стављена је и опција права куповине по цени од 21.000.000 евра. 

Коман је, према Руменигеовим тврдњама, одушевио све у Бајерну играма које је пружио, те је јасно да баварски великан нема разлога да околиша. Мада, Команов долазак у Минхен дошао је као изненађење прошлог лета. Али, 19-годишњи Француз био је изричита жеља Пепа Гвардиоле. Јувентус је већ на Коману зарадио седам милиона евра на име позајмице - пет прошлог лета, уз још два милиона почетком јула. Мада је првобитни договор две стране био да позајмица траје две године, Бајерн је одлучио да већ сада дреши кесу и реши питање Команове будућности. Која је очигледно на Алијанц Арени. 

Прошле сезоне Коман је одиграо 23 меча у Бундеслиги и дао четири гола, уз још осам утакмица у Лиги шампиона и два поготка. Није лоше за једног тинејџера. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар