Stižu evri Staroj dami! Juventus ne troši, već i zarađuje!

Koman ostaje u Bajernu za još 21.000.000! Minhenski gigant koristi pravo otkupa!

Fudbal 10.08.2016 | 21:30
Stižu evri Staroj dami! Juventus ne troši, već i zarađuje!
Čist profit za Juventus, Bajernov zalog za budućnost. 

Tako se može opisati posao koji bi u narednim danima trebalo da bude ozvaničen, a u kojem će Kingsli Koman i zvanično postati punopravni član nemačkog giganta.

7.000.000 evra je Bajern već iskeširao za pozajmicu!

Minhenski list TZ (Tageszeitung) objavio je reči prvog čoveka Bajerna Karl Hajnca Rumenigea, u kojem je gotovo potvrđeno da će mlada francuska nada postati i treće veliko pojačanje u eri Karla Anćelotija.

"Izuzetno je velika šansa da ćemo u narednim danima iskoristiti pravo da otkupimo ugovor Kingslija Komana i tako završimo još jedan posao", jasan je Rumenige.  

A i situacija je prilično jasna - Juventusu je posle velikih kupovina na letnjoj pijaci novac preko potreban kako bi osvežio budžet, a u prošlogodišnjem dogovoru sa Bajernom stavljena je i opcija prava kupovine po ceni od 21.000.000 evra. 

Koman je, prema Rumenigeovim tvrdnjama, oduševio sve u Bajernu igrama koje je pružio, te je jasno da bavarski velikan nema razloga da okoliša. Mada, Komanov dolazak u Minhen došao je kao iznenađenje prošlog leta. Ali, 19-godišnji Francuz bio je izričita želja Pepa Gvardiole. Juventus je već na Komanu zaradio sedam miliona evra na ime pozajmice - pet prošlog leta, uz još dva miliona početkom jula. Mada je prvobitni dogovor dve strane bio da pozajmica traje dve godine, Bajern je odlučio da već sada dreši kesu i reši pitanje Komanove budućnosti. Koja je očigledno na Alijanc Areni. 

Prošle sezone Koman je odigrao 23 meča u Bundesligi i dao četiri gola, uz još osam utakmica u Ligi šampiona i dva pogotka. Nije loše za jednog tinejdžera. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar