Бијељина: 12 политичких партија стало уз Мићића

Дванаест политичких парија из Семберије данас је у Бијељини и званично подржало Мићу Мићића за градоначелника Бијељине.

Република Српска 04.08.2016 | 20:19
Бијељина: 12 политичких партија стало уз Мићића
Под слоганом Савез за Семберију, Српска демократска странка, СДС, ПДП, НДП, Странка за правду и ред, СРС Републике Српске, СНС, Савез за нову политику и Реформска странка, СРС 9. јануар, Снага нове генерације, Снага народа и Удружење пензионера, чији су кандидати присуствовали скупу у Бијељини званично су дали подршку првом човјеку Бијељине Мићи Мићићу за градоначелника на локалним изборима 2. октобра.

“Окупили смо се да дамо подршку човјеку који је показао да зна свој посао”, истакао је предсједник СДС-а Младен Босић, који је великом броју окупљених поручио да слиједи борба.

“Пред нама стоји битка за слободу Семберије, за слободу грађана да Семберијом не би владали тајкуни из Лакташа и Бањалуке, да не поставе овдје своје марионете. Битка да Бијељина остане достојанствена и да задржи овакав темпо и развој какав има упркос свим блокадама које покушава власт Српске да наметне”, јасан је Босић.

Политичке партије које су званично подржале Мићића, вјерују да он убједљиво води у трци за градоначелника уз све опструкције које долазе од СНСД и актуелне власти у Републици Српској. Борба је неминовна, јер ће се СНСД са својим партенрима на изборима служити свим средствима да би остали на власти, али им то заједничким снагама нећемо дозволити, поручено је из Бијељине.

“Побједа Миће Мићића за мене је већ јасна, али не треба заборавити да, иако и данас имамо капацитет за побједу, до избора има још два мејесеца, а њихова спремност да користе све: безакоње, употребу политичке полиције, политичког правосуђа и свих институција које би требало да су независне не треба подцјенити, јер су то оружја која ће сигурно користити да се обрачунавају са онима од којих имају страх”, поручио је предсједник НДП-а Драган Чавић

Мићић је задовољан досадашњимк резултатима које је у протеклим годинама остварио на челу Градске управе.

“Јако је вазно да сви подјелимо власт и одговорност. То даје снагу и наду да ће бити праведније и за наше грађане сигурније”, каже Мићић и додаје да се у протеклих 10 година у Семберији урадило много тога позитивног и корисног што се види и осјети.

“Урадили смо канализацију, инфраструктуру, школе. Ја имам снаге да наставим развој града Бијељине, има пуно тога што треба да се уради, а приоритети су заштита од поплава и запошљавање младих путем развоја привреде”, истакао је Мићић.

Мићић на локалним изборима у октобру очекује освајање најмање 20 од 31 одборничког мјеста у Бијељини, те истиче да је важна и побједа одборничких листа свих 12 странака окупљених у Савезу за Семберију због будуће стабилне скупштинске већине.



БН телевизија