Bijeljina: 12 političkih partija stalo uz Mićića

Dvanaest političkih parija iz Semberije danas je u Bijeljini i zvanično podržalo Miću Mićića za gradonačelnika Bijeljine.

Republika Srpska 04.08.2016 | 20:19
Bijeljina: 12 političkih partija stalo uz Mićića
Pod sloganom Savez za Semberiju, Srpska demokratska stranka, SDS, PDP, NDP, Stranka za pravdu i red, SRS Republike Srpske, SNS, Savez za novu politiku i Reformska stranka, SRS 9. januar, Snaga nove generacije, Snaga naroda i Udruženje penzionera, čiji su kandidati prisustvovali skupu u Bijeljini zvanično su dali podršku prvom čovjeku Bijeljine Mići Mićiću za gradonačelnika na lokalnim izborima 2. oktobra.

“Okupili smo se da damo podršku čovjeku koji je pokazao da zna svoj posao”, istakao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić, koji je velikom broju okupljenih poručio da slijedi borba.

“Pred nama stoji bitka za slobodu Semberije, za slobodu građana da Semberijom ne bi vladali tajkuni iz Laktaša i Banjaluke, da ne postave ovdje svoje marionete. Bitka da Bijeljina ostane dostojanstvena i da zadrži ovakav tempo i razvoj kakav ima uprkos svim blokadama koje pokušava vlast Srpske da nametne”, jasan je Bosić.

Političke partije koje su zvanično podržale Mićića, vjeruju da on ubjedljivo vodi u trci za gradonačelnika uz sve opstrukcije koje dolaze od SNSD i aktuelne vlasti u Republici Srpskoj. Borba je neminovna, jer će se SNSD sa svojim partenrima na izborima služiti svim sredstvima da bi ostali na vlasti, ali im to zajedničkim snagama nećemo dozvoliti, poručeno je iz Bijeljine.

“Pobjeda Miće Mićića za mene je već jasna, ali ne treba zaboraviti da, iako i danas imamo kapacitet za pobjedu, do izbora ima još dva mejeseca, a njihova spremnost da koriste sve: bezakonje, upotrebu političke policije, političkog pravosuđa i svih institucija koje bi trebalo da su nezavisne ne treba podcjeniti, jer su to oružja koja će sigurno koristiti da se obračunavaju sa onima od kojih imaju strah”, poručio je predsjednik NDP-a Dragan Čavić

Mićić je zadovoljan dosadašnjimk rezultatima koje je u proteklim godinama ostvario na čelu Gradske uprave.

“Jako je vazno da svi podjelimo vlast i odgovornost. To daje snagu i nadu da će biti pravednije i za naše građane sigurnije”, kaže Mićić i dodaje da se u proteklih 10 godina u Semberiji uradilo mnogo toga pozitivnog i korisnog što se vidi i osjeti.

“Uradili smo kanalizaciju, infrastrukturu, škole. Ja imam snage da nastavim razvoj grada Bijeljine, ima puno toga što treba da se uradi, a prioriteti su zaštita od poplava i zapošljavanje mladih putem razvoja privrede”, istakao je Mićić.

Mićić na lokalnim izborima u oktobru očekuje osvajanje najmanje 20 od 31 odborničkog mjesta u Bijeljini, te ističe da je važna i pobjeda odborničkih lista svih 12 stranaka okupljenih u Savezu za Semberiju zbog buduće stabilne skupštinske većine.



BN televizija