Наплата дугова: Рат мафије у Београду

Учестала убиства у Београду имају печат такозваних криминалних обрачуна и "наплате дугова", рекао је криминолог Златко Николић и навео да се по начину извршења ради о предоминантном утицају такозване црногорске мафије.

Србија 04.08.2016 | 19:17
Наплата дугова: Рат мафије у Београду
Николић је казао да је реч о оним "нарко дилерима" који још не могу да рашчисте ствари после нестанка више од 200 килограма кокаина у Валенсији, оцењујући да је Которски клан проширио међусобне обрачуне и на Београд.

Говорећи о убиству Александра Стаменковића у београдском насељу Белвил, он је прокоментарисао да тамо не може свако да има кафић, тачније "не без дозволе неких, као што би без Пајтића било немогуће да Шарић има све оно што је имао по Војводини".

Оценио је да се и у случају последњих убистава дешава исто - спрега организованих кирминалаца са остацима корумпиране политичке елите. 

"И пошто се сад мењају неке ствари након избора или почињу да се рашчишћавају, тражи се простор за себе и не бирају се средства", рекао је Николић. 


Према његовим речима, полиција има капацитета да томе стане на пут, али је питање политичке воље.

"Полиција ће извршити сваку наредбу без обзира да ли се ради о њиховим кумовима, као што је могла да скине свих пет генерала одједном, може да скине и свих пет ''босова'' у Београду" рекао је он.

Како је навео, не треба имати илузију да разрешењем садашњег чвора бити завршен посао, јер ће се увек појавити неки нови клинци.


Објаснио је да би најпре требало елиминисати њихову подршку у политичким круговима, односно са политичарима међу којима има оних који не бирају са ким ће се сликати и тиме се хвалити.

Подсетио је и да се догодило да је неки "кримос" ушао у службену ложу једног клуба, и викао против премијера.

Извор: Тањуг
Фото: Схуттерстоцк/Публиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ос

04.08.2016 17:25

Полиција мозе али нема политицке воље. Ста ти Вуцицу казес на то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

04.08.2016 18:30

Дери те се !!