Naplata dugova: Rat mafije u Beogradu

Učestala ubistva u Beogradu imaju pečat takozvanih kriminalnih obračuna i "naplate dugova", rekao je kriminolog Zlatko Nikolić i naveo da se po načinu izvršenja radi o predominantnom uticaju takozvane crnogorske mafije.

Srbija 04.08.2016 | 19:17
Naplata dugova: Rat mafije u Beogradu
Nikolić je kazao da je reč o onim "narko dilerima" koji još ne mogu da raščiste stvari posle nestanka više od 200 kilograma kokaina u Valensiji, ocenjujući da je Kotorski klan proširio međusobne obračune i na Beograd.

Govoreći o ubistvu Aleksandra Stamenkovića u beogradskom naselju Belvil, on je prokomentarisao da tamo ne može svako da ima kafić, tačnije "ne bez dozvole nekih, kao što bi bez Pajtića bilo nemoguće da Šarić ima sve ono što je imao po Vojvodini".

Ocenio je da se i u slučaju poslednjih ubistava dešava isto - sprega organizovanih kirminalaca sa ostacima korumpirane političke elite. 

"I pošto se sad menjaju neke stvari nakon izbora ili počinju da se raščišćavaju, traži se prostor za sebe i ne biraju se sredstva", rekao je Nikolić. 


Prema njegovim rečima, policija ima kapaciteta da tome stane na put, ali je pitanje političke volje.

"Policija će izvršiti svaku naredbu bez obzira da li se radi o njihovim kumovima, kao što je mogla da skine svih pet generala odjednom, može da skine i svih pet ''bosova'' u Beogradu" rekao je on.

Kako je naveo, ne treba imati iluziju da razrešenjem sadašnjeg čvora biti završen posao, jer će se uvek pojaviti neki novi klinci.


Objasnio je da bi najpre trebalo eliminisati njihovu podršku u političkim krugovima, odnosno sa političarima među kojima ima onih koji ne biraju sa kim će se slikati i time se hvaliti.

Podsetio je i da se dogodilo da je neki "krimos" ušao u službenu ložu jednog kluba, i vikao protiv premijera.

Izvor: Tanjug
Foto: Shutterstock/Public

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

os

04.08.2016 17:25

Policija moze ali nema politicke volje. Sta ti Vucicu kazes na to?

ODGOVORITE
Name

Dule

04.08.2016 18:30

Deri te se !!