Шпански амбасадор посјетио Требиње

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић примио је данас амбасадора Краљевине Шпаније у БиХ Боска Хименеза Сориану.

Република Српска 04.08.2016 | 18:28
Шпански амбасадор посјетио Требиње
Градоначелник Требиња и шпански амабасадора одржали су неформални, пријатељски, састанак, а ову прилику Вучуревић је искористио па подсјетио на пријатељски односи Требиња и народа Шпаније, који датирају још од рата – када је на подручју Херцеговине дјеловала хуманитарна организација „МПДЛ-а“, а потом и шпански батаљон УН-ове мировне мисије.

"Ми смо прије мјесец дана били у Сарагоси, град Требиње жели да се побратими са Сарагосом, да развијамо привредне, културне, образовне и све друге видове сарадње. Ту смо затражили помоћ амабасадора", казао је Вучуревић.

Амбасадор Сориана каже да је први пут у Требињу након 14 година, да је евидентна разлика колико се град у међувремену развио – те да је у том смислу дошао тренутак да некадашње помагање Требињу замијени – привредном сарадњом.

"Мени је част да будем овдје у Требињу и видим огромну разлику сада. Град се развија и сада је тренутак, не да помажемо него да сарађујемо, Требиње и Шпанија. Када одем у Шпанију, видјећу са мојим колегама шта можемо урадити, како можемо сарађивати, када може трговински аташе моје амабасаде да дође, да види како можемо сарађивати у пољопривреди, енергетици, транспорту, туризму, који је врло важан. Мислим да туризам може бити будудћност Требиња", закључио је амбасадор Шпаније у БиХ за БН телевизију.

Овом приликом најваљана је и званична посјета Требињу делегације амбасаде Шпаније, која би требало да буде за неколико мјесеци.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Крајина

04.08.2016 16:32

Паз трбле јес важан лик сад ће сви да полете улагати кад виде његову стомачину.Ал се бори за ерцеговину све му подбрадак расте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циркус

04.08.2016 17:46

Ево га ко Соиц, сада це заједно покемоне гањати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

04.08.2016 17:47

Вучуревићу побратимио си се с доста градова и каква корист, једино што је теби лијепо кад идеш у госте код њих. Ти си свакако сам за себе прича, битно је да је теби добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊЕ

04.08.2016 17:56

Тре­бињ­ском Шо­ји­ћу ско­чио при­ти­сак, па је мо­рао помоћ тражити од шпанскога амабасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

04.08.2016 20:41

Поправио се Славкан добро како је градоначелник, нема шта......

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

05.08.2016 08:30

Подрска за Вуцка.

ОДГОВОРИТЕ