Španski ambasador posjetio Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević primio je danas ambasadora Kraljevine Španije u BiH Boska Himeneza Sorianu.

Republika Srpska 04.08.2016 | 18:28
Španski ambasador posjetio Trebinje
Gradonačelnik Trebinja i španski amabasadora održali su neformalni, prijateljski, sastanak, a ovu priliku Vučurević je iskoristio pa podsjetio na prijateljski odnosi Trebinja i naroda Španije, koji datiraju još od rata – kada je na području Hercegovine djelovala humanitarna organizacija „MPDL-a“, a potom i španski bataljon UN-ove mirovne misije.

"Mi smo prije mjesec dana bili u Saragosi, grad Trebinje želi da se pobratimi sa Saragosom, da razvijamo privredne, kulturne, obrazovne i sve druge vidove saradnje. Tu smo zatražili pomoć amabasadora", kazao je Vučurević.

Ambasador Soriana kaže da je prvi put u Trebinju nakon 14 godina, da je evidentna razlika koliko se grad u međuvremenu razvio – te da je u tom smislu došao trenutak da nekadašnje pomaganje Trebinju zamijeni – privrednom saradnjom.

"Meni je čast da budem ovdje u Trebinju i vidim ogromnu razliku sada. Grad se razvija i sada je trenutak, ne da pomažemo nego da sarađujemo, Trebinje i Španija. Kada odem u Španiju, vidjeću sa mojim kolegama šta možemo uraditi, kako možemo sarađivati, kada može trgovinski ataše moje amabasade da dođe, da vidi kako možemo sarađivati u poljoprivredi, energetici, transportu, turizmu, koji je vrlo važan. Mislim da turizam može biti bududćnost Trebinja", zaključio je ambasador Španije u BiH za BN televiziju.

Ovom prilikom najvaljana je i zvanična posjeta Trebinju delegacije ambasade Španije, koja bi trebalo da bude za nekoliko mjeseci.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Krajina

04.08.2016 16:32

Paz trble jes važan lik sad će svi da polete ulagati kad vide njegovu stomačinu.Al se bori za ercegovinu sve mu podbradak raste.

ODGOVORITE
Name

cirkus

04.08.2016 17:46

Evo ga ko Soic, sada ce zajedno pokemone ganjati.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

04.08.2016 17:47

Vučureviću pobratimio si se s dosta gradova i kakva korist, jedino što je tebi lijepo kad ideš u goste kod njih. Ti si svakako sam za sebe priča, bitno je da je tebi dobro...

ODGOVORITE
Name

TREBINJE

04.08.2016 17:56

Tre­binj­skom Šo­ji­ću sko­čio pri­ti­sak, pa je mo­rao pomoć tražiti od španskoga amabasadora.

ODGOVORITE
Name

građanin

04.08.2016 20:41

Popravio se Slavkan dobro kako je gradonačelnik, nema šta......

ODGOVORITE
Name

rs

05.08.2016 08:30

Podrska za Vucka.

ODGOVORITE