Значи зато су "млади" Нигеријци доминантни?!

Док многи падају на допинг тесту, млади фудбалери Нигерије пали су на тесту провере годишта. Масовно. То објашњава много тога...

Фудбал 06.08.2016 | 20:30
Значи зато су "млади" Нигеријци доминантни?!
Оно о чему се слутило, што су многи сумњали, сада је и потврђено!

Последња генерација младих фудбалера Нигерије, иначе једне од најтрофејнијих нација на међународним турнирима млађих категорија (гле чуда!?), комплетно је пала на тесту – не допинг тесту, него тесту старосног доба!

Чак 26 играча нигеријске репрезентације до 17 године, готово цела екипа, суспендована је након што су медицинска испитивања потврдила да су им лажиране године рођења, односно да су старији него што је приказано.

Портал "Африцанфоотбалл" наводи да је утврђено како су 26 од 60 тестираних играча, позиваниих у млађе категорије у последње – старије него што "пише". Дакле, скоро сваки други.

Иако нису објављена имена, међу онима који нису прошли тестирање налази се, како се наводи, и њихов најбољи нападач. Млађи репрезентативни узрасти Нигерије често су на фудбалским такмичењима у својим узрастима међу најбољим екипама, ако не и најбоља.

"Ово је права катастрофа. Сада смо у великим проблемима. Једино што могу рећи је да ће сви тренери који су укључени у ову аферу бити суспендовани", преноси се у саопштењу Фудбалског савеза Нигерије, док је просечном посматрачу непоимљиво да Савез за то није знао све ове године.

Репрезентација Нигерије до 17 година је до сада ПЕТ пута освајала Светско првенство за тај узраст, а последње - 2015. године у Чилеу!

Нигеријци су били прваци света још 1985, 1993, 2007. и 2013, док су другопласирани били 1987, 2001. и 2009. године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар