Znači zato su "mladi" Nigerijci dominantni?!

Dok mnogi padaju na doping testu, mladi fudbaleri Nigerije pali su na testu provere godišta. Masovno. To objašnjava mnogo toga...

Fudbal 06.08.2016 | 20:30
Znači zato su "mladi" Nigerijci dominantni?!
Ono o čemu se slutilo, što su mnogi sumnjali, sada je i potvrđeno!

Poslednja generacija mladih fudbalera Nigerije, inače jedne od najtrofejnijih nacija na međunarodnim turnirima mlađih kategorija (gle čuda!?), kompletno je pala na testu – ne doping testu, nego testu starosnog doba!

Čak 26 igrača nigerijske reprezentacije do 17 godine, gotovo cela ekipa, suspendovana je nakon što su medicinska ispitivanja potvrdila da su im lažirane godine rođenja, odnosno da su stariji nego što je prikazano.

Portal "Africanfootball" navodi da je utvrđeno kako su 26 od 60 testiranih igrača, pozivaniih u mlađe kategorije u poslednje – starije nego što "piše". Dakle, skoro svaki drugi.

Iako nisu objavljena imena, među onima koji nisu prošli testiranje nalazi se, kako se navodi, i njihov najbolji napadač. Mlađi reprezentativni uzrasti Nigerije često su na fudbalskim takmičenjima u svojim uzrastima među najboljim ekipama, ako ne i najbolja.

"Ovo je prava katastrofa. Sada smo u velikim problemima. Jedino što mogu reći je da će svi treneri koji su uključeni u ovu aferu biti suspendovani", prenosi se u saopštenju Fudbalskog saveza Nigerije, dok je prosečnom posmatraču nepoimljivo da Savez za to nije znao sve ove godine.

Reprezentacija Nigerije do 17 godina je do sada PET puta osvajala Svetsko prvenstvo za taj uzrast, a poslednje - 2015. godine u Čileu!

Nigerijci su bili prvaci sveta još 1985, 1993, 2007. i 2013, dok su drugoplasirani bili 1987, 2001. i 2009. godine.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar