Ибањез: Срце ми се цијепа због ''Делија''!

"У Динаму сам био пет година, али је у задње време недостајало подршке навијача, знамо каква је ситуација. А овде се осећам као да сам 10 година у Звезди", каже Аргентинац.

Фудбал 06.08.2016 | 18:00
Ибањез: Срце ми се цијепа због ''Делија''!
Дошло је време растанка Црвене звезде и Луиса Ибањеза. Утакмица против Лудогореца у Београду и дефинитивно је била последња за аргентинског бека у црвено-белом дресу. Сада следи пут у Турску...

"Искрено, нисам знао за клаузулу да морам да се јавим у Трабзон чим Црвена звезда испадне из квалификација за Лигу шампиона. Мислио сам да се договор односи на читаве квалификације, па и за Лигу Европе, али после утакмице (са Лудогорецом) звали су ме из Турске и рекли 'готово је, то је то'. Тужан сам што одлазим након овакве утакмице, у којој смо могли да направимо много, много више", изјавио је Ибањез за "Спортске новости".

За нешто више од годину дана проведених у Звезди, Аргентинац је постао миљеник навијача Црвене звезде. Сврстао се у групу најквалитетнијих странаца који су играли у српском фудбалу, а симпатије је купио беспоштедном борбеношћу и харизмом ван терена.

Каже да му неће бити лако да се растане од Делија и Београда.

"Шаљу ми навијачи поруке. Враћам у Београд да испразним стан и направим фешту. Заиста сам овде проживео прекрасне дане и није ми лако да одем", искрен је Ибањез.

У разговору са њим, неизбежна тема је и поређење Црвене звезде и Динамо Загреба, чији је члан био од 2008. до 2015, уз позајмице аргентинском Расингу и мађарском Ђеру.

"У Динаму сам био пет година, али је у последње време недостајало подршке навијача, знамо каква је ситуација. А овде се осећам као да сам 10 година у Звезди, публика нам је стварно увек била подршка, на сваком кораку ме заустављају, бодре, хвале... Наравно да играч не може бити имун на све то. Зато је теже отићи, међутим, спреман сам за ново доказивање".

Очекивања у Турској су велика, али 28-годишњи леви бек нема проблем са тим.

"Трабзонспор је део турске фудбалске елите, навијачи су такође залуђени фудбалом, очекују сви добре игре и резултате, а верујем да ћу се и тамо доказати и изборити добрим играма као и у Звезди. Пун сам мотива", закључио је Луис Ибањез.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар