Ibanjez: Srce mi se cijepa zbog ''Delija''!

"U Dinamu sam bio pet godina, ali je u zadnje vreme nedostajalo podrške navijača, znamo kakva je situacija. A ovde se osećam kao da sam 10 godina u Zvezdi", kaže Argentinac.

Fudbal 06.08.2016 | 18:00
Ibanjez: Srce mi se cijepa zbog ''Delija''!
Došlo je vreme rastanka Crvene zvezde i Luisa Ibanjeza. Utakmica protiv Ludogoreca u Beogradu i definitivno je bila poslednja za argentinskog beka u crveno-belom dresu. Sada sledi put u Tursku...

"Iskreno, nisam znao za klauzulu da moram da se javim u Trabzon čim Crvena zvezda ispadne iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Mislio sam da se dogovor odnosi na čitave kvalifikacije, pa i za Ligu Evrope, ali posle utakmice (sa Ludogorecom) zvali su me iz Turske i rekli 'gotovo je, to je to'. Tužan sam što odlazim nakon ovakve utakmice, u kojoj smo mogli da napravimo mnogo, mnogo više", izjavio je Ibanjez za "Sportske novosti".

Za nešto više od godinu dana provedenih u Zvezdi, Argentinac je postao miljenik navijača Crvene zvezde. Svrstao se u grupu najkvalitetnijih stranaca koji su igrali u srpskom fudbalu, a simpatije je kupio bespoštednom borbenošću i harizmom van terena.

Kaže da mu neće biti lako da se rastane od Delija i Beograda.

"Šalju mi navijači poruke. Vraćam u Beograd da ispraznim stan i napravim feštu. Zaista sam ovde proživeo prekrasne dane i nije mi lako da odem", iskren je Ibanjez.

U razgovoru sa njim, neizbežna tema je i poređenje Crvene zvezde i Dinamo Zagreba, čiji je član bio od 2008. do 2015, uz pozajmice argentinskom Rasingu i mađarskom Đeru.

"U Dinamu sam bio pet godina, ali je u poslednje vreme nedostajalo podrške navijača, znamo kakva je situacija. A ovde se osećam kao da sam 10 godina u Zvezdi, publika nam je stvarno uvek bila podrška, na svakom koraku me zaustavljaju, bodre, hvale... Naravno da igrač ne može biti imun na sve to. Zato je teže otići, međutim, spreman sam za novo dokazivanje".

Očekivanja u Turskoj su velika, ali 28-godišnji levi bek nema problem sa tim.

"Trabzonspor je deo turske fudbalske elite, navijači su takođe zaluđeni fudbalom, očekuju svi dobre igre i rezultate, a verujem da ću se i tamo dokazati i izboriti dobrim igrama kao i u Zvezdi. Pun sam motiva", zaključio je Luis Ibanjez.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar