Град дугује Дому здравља 600.000 КМ

Градска управа града Бијељина дугује Дому здравља 587.033,28 КМ, рекао је директор Дома здравља Бијељина Златко Максимовић.

Република Српска 04.08.2016 | 22:49
Град дугује Дому здравља 600.000 КМ
Максимовић сумња да је разлог за то "политичка неподобност" руководства ове установе, које градоначелник Мићо Мићић руши.

"Могу да схватим да више година Мићић руши менаџмент Дома здравља и мене на мјесту успјешног директора, али не могу да схватим да то раде преко здравља суграђана", истакао је Максимовић.

"Да се пита Градска управа и да смо чекали да они изврше своју обавезу, амбуланте у Бијељини не би радиле, дјеца не би била прегледана пред упис у школу, Хитна служба би стала, као и епидемиологија и у граду би наступио хаос", упозорава Максимовић који је противкандидат градоначелнику Мићићу на локалним изборима у Бијељини.

Тврди да град дугује Дому здравља за цијелу прошлу годину и за седам мјесеци ове године, да 11 мјесеци овој здравственој установи није уплаћена ни марка, а посљедња уплата била је у септембру 2015. године када су измирене обавезе из 2014. године.

Максимовић истиче да градоначелник није испоштовао ни план измирења краткорочних обавеза који је лично потписао у јуну.

Према овом плану, дуговања града према Дому здравља требала су бити измирена у четири мјесечне транше од јуна до септембра, али до данас није стигла ниједна уплата.

Подсјећа да је преузео Дом здравља са дугом од два милиона КМ, а захваљујући домаћинском односу данас су у плусу од три милиона КМ, те да ни финансијска дубиоза Градске управе од 50 милиона КМ није оправдање за овакав однос према здрављу становништва јер се некима из градског буџета обавезе измирују и унапријед.

Максимовић је поручио да ће, упркос саплитањима градске власти, Дом здравља наставити да брине о здрављу суграђана и изразио наду да ће Бијељина у октобру добити нову власт којој ће здравље бити светиња, а не средство за политичку борбу.

Дом здравља Бијељина пружа услуге за 130.000 становника у регији, редовно измирује плате запосленима и све друге обавезе.



БН телевизија