Николић: Дошао сам да завршим започето, јер вјерујем у овај тим!

Илиев: У Партизан је дошао најпожељнији човек; Николић: Ја најпожељнији с оваквим изгледом?! Добро расположење у Хумској на представљању новог шефа стручног штаба Марка Николића! "Начин на који смо се прошли пут растали далека је прошлост. У мени нема никакве горчине због тога, јер се трудим да будем професионалац. Инсистирање на дугорочном уговору овог пута није била никаква борба не знам са ким, него начин на који тренер долази у клуб", поручио Марко Николић на представљању у Хумској.

Фудбал 04.08.2016 | 16:00
Николић: Дошао сам да завршим започето, јер вјерујем у овај тим!
Синоћ најава - данас већ представљање! Жеља челника Партизана је испуњена пошто јеМарко Николић од данас и званично нови тренер Парног ваљка. 

Спортски директор српског вицепрвака Ивица Илиев није крио одушевљење што се млади стручњак вратио на клупу и што је, како каже, успео да убеди остале чланове Управе да јеНиколић право решење за црно-беле у овом тренутку.

"Прво, пожелео бих пуно среће новом тренеру који се вратио кући. То је човек који с обзиром на године има невероватно искуство, неко ко има велики карактер. Познајем га већ 25 година и срећан сам што сам успео да убедим људе из Управе да је он право решење. Он зна како се управља свлачионицом, зна како да нас подигне. Убеђен сам да ће поново да нас уједини. Не памтим да је нека особа, како играч тако и тренер, била толико пожељна у Партизану као данас Марко", изјавио је Илиев. 

На његове речи одмах се надовезао Николић и изазвао осмехе међу присутним новинарима...

"Нисам сигуран да с овим изгледом могу да будем баш толико пожељан", почео је нови шеф струке и пробио лед. "Партизан је већи од сваког момента у ком се налази. Велики је притисак на свима нама, али то је саставни део посла када сте у овом клубу. Велика ми је част и задовољство што сам поново овде"...

Нови шеф стручног штаба Партизана Марко Николић казао је да верује у екипу коју му је на располагање оставио његов претходник Иван Томић, истакавши да у њему не постоји горчина због неправедне смене у марту прошле године, када су његови црно-бели били лидери на табели.

На конкретно питање како реагује на чињеницу да ће водити тим који је неко други селектирао 37-годишњи стручњак је казао:

„Логично је питање, али и одговор је једноставан. Партизан има добар тим и ја верујем у њега. Једино нема времена, јер је пред нама згуснут распоред. У предстојећем периоду гледаћемо да скратимо селекцију, оформимо такмичарски састав и евентуално допунимо кадар, што ће завити од могућих одлазака".

Новинари су Николића потом подсетили да је током претходног мандата смењен неоправдано... 

„Постоји одређена енергија да се посао који је тада започет, а није завршен, овога пута приведе крају. Са те стране постоји одређена сатисфакција што сам се вратио. Начин на који смо се тада растали далека је прошлост. У мени нема никакве горчине због тога, јер се трудим да будем професионалац. Инсистирање на дугорочном уговору овог пута није била никаква борба не знам са ким, него начин на који тренер долази у клуб".

Први тренинг у Земунелу иако је био планиран за јутрос, Марко Николић ће одржати вечерас у 18 часова и на њега ће довести људе који су му помагали у прошлом мандату.

„Реч је о стручњацима који су оставили дубок траг и то мора да се цени. Помагаће ми кондициони тренер Горан Басарић и тренери Бојан Леонтијевић и Радоје Смиљанић, а имамо идеју да стручном штабу прикључимо и људе који имају историју у овом клубу и заслужују посао".

Марко Николић је током првог боравка у Хумској остао упамћен и по бритком језику, па се тако још памте његове изјаве против судија и судијске организације, Црвене звезде, људи из клуба који су га можда и саботирали...

„Себе да мењам не могу, али могу да се коригујем. Потребно је да нађемо мир и стабилност јер је то у Партизану увек врло важно".

На питање због чега се одлучио за црно-беле поред уносне понуде Слована из Братиславе Николић је кратко и јасно поручио:

„Зато што је Партизан – Партизан".

Између осталог, Гробаре интересује и хоће ли Николић наставити ниску успеха у вечитим дербијима јер је у претходна два славио (2:1, 1:0)?

„То су најдраже победе које тренер може да оствари. Оне доносе највеће задовољство и клубу и навијачима. Али верујете да о тој утакмици нисам ни стигао да размишљам док ме нисте питали. У недељу нас очекује Војводина, времена немамо, а ни разлога да тражимо изговоре. У Партизану је увек право време за победу", закључио је Марко Николић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар