Nikolić: Došao sam da završim započeto, jer vjerujem u ovaj tim!

Iliev: U Partizan je došao najpoželjniji čovek; Nikolić: Ja najpoželjniji s ovakvim izgledom?! Dobro raspoloženje u Humskoj na predstavljanju novog šefa stručnog štaba Marka Nikolića! "Način na koji smo se prošli put rastali daleka je prošlost. U meni nema nikakve gorčine zbog toga, jer se trudim da budem profesionalac. Insistiranje na dugoročnom ugovoru ovog puta nije bila nikakva borba ne znam sa kim, nego način na koji trener dolazi u klub", poručio Marko Nikolić na predstavljanju u Humskoj.

Fudbal 04.08.2016 | 16:00
Nikolić: Došao sam da završim započeto, jer vjerujem u ovaj tim!
Sinoć najava - danas već predstavljanje! Želja čelnika Partizana je ispunjena pošto jeMarko Nikolić od danas i zvanično novi trener Parnog valjka. 

Sportski direktor srpskog viceprvaka Ivica Iliev nije krio oduševljenje što se mladi stručnjak vratio na klupu i što je, kako kaže, uspeo da ubedi ostale članove Uprave da jeNikolić pravo rešenje za crno-bele u ovom trenutku.

"Prvo, poželeo bih puno sreće novom treneru koji se vratio kući. To je čovek koji s obzirom na godine ima neverovatno iskustvo, neko ko ima veliki karakter. Poznajem ga već 25 godina i srećan sam što sam uspeo da ubedim ljude iz Uprave da je on pravo rešenje. On zna kako se upravlja svlačionicom, zna kako da nas podigne. Ubeđen sam da će ponovo da nas ujedini. Ne pamtim da je neka osoba, kako igrač tako i trener, bila toliko poželjna u Partizanu kao danas Marko", izjavio je Iliev. 

Na njegove reči odmah se nadovezao Nikolić i izazvao osmehe među prisutnim novinarima...

"Nisam siguran da s ovim izgledom mogu da budem baš toliko poželjan", počeo je novi šef struke i probio led. "Partizan je veći od svakog momenta u kom se nalazi. Veliki je pritisak na svima nama, ali to je sastavni deo posla kada ste u ovom klubu. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo ovde"...

Novi šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić kazao je da veruje u ekipu koju mu je na raspolaganje ostavio njegov prethodnik Ivan Tomić, istakavši da u njemu ne postoji gorčina zbog nepravedne smene u martu prošle godine, kada su njegovi crno-beli bili lideri na tabeli.

Na konkretno pitanje kako reaguje na činjenicu da će voditi tim koji je neko drugi selektirao 37-godišnji stručnjak je kazao:

„Logično je pitanje, ali i odgovor je jednostavan. Partizan ima dobar tim i ja verujem u njega. Jedino nema vremena, jer je pred nama zgusnut raspored. U predstojećem periodu gledaćemo da skratimo selekciju, oformimo takmičarski sastav i eventualno dopunimo kadar, što će zaviti od mogućih odlazaka".

Novinari su Nikolića potom podsetili da je tokom prethodnog mandata smenjen neopravdano... 

„Postoji određena energija da se posao koji je tada započet, a nije završen, ovoga puta privede kraju. Sa te strane postoji određena satisfakcija što sam se vratio. Način na koji smo se tada rastali daleka je prošlost. U meni nema nikakve gorčine zbog toga, jer se trudim da budem profesionalac. Insistiranje na dugoročnom ugovoru ovog puta nije bila nikakva borba ne znam sa kim, nego način na koji trener dolazi u klub".

Prvi trening u Zemunelu iako je bio planiran za jutros, Marko Nikolić će održati večeras u 18 časova i na njega će dovesti ljude koji su mu pomagali u prošlom mandatu.

„Reč je o stručnjacima koji su ostavili dubok trag i to mora da se ceni. Pomagaće mi kondicioni trener Goran Basarić i treneri Bojan Leontijević i Radoje Smiljanić, a imamo ideju da stručnom štabu priključimo i ljude koji imaju istoriju u ovom klubu i zaslužuju posao".

Marko Nikolić je tokom prvog boravka u Humskoj ostao upamćen i po britkom jeziku, pa se tako još pamte njegove izjave protiv sudija i sudijske organizacije, Crvene zvezde, ljudi iz kluba koji su ga možda i sabotirali...

„Sebe da menjam ne mogu, ali mogu da se korigujem. Potrebno je da nađemo mir i stabilnost jer je to u Partizanu uvek vrlo važno".

Na pitanje zbog čega se odlučio za crno-bele pored unosne ponude Slovana iz Bratislave Nikolić je kratko i jasno poručio:

„Zato što je Partizan – Partizan".

Između ostalog, Grobare interesuje i hoće li Nikolić nastaviti nisku uspeha u večitim derbijima jer je u prethodna dva slavio (2:1, 1:0)?

„To su najdraže pobede koje trener može da ostvari. One donose najveće zadovoljstvo i klubu i navijačima. Ali verujete da o toj utakmici nisam ni stigao da razmišljam dok me niste pitali. U nedelju nas očekuje Vojvodina, vremena nemamo, a ni razloga da tražimo izgovore. U Partizanu je uvek pravo vreme za pobedu", zaključio je Marko Nikolić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar