Бијељина: Настављена је скупштинска фарса

Новоформирана скупштинска већина града Бијељина данас је, у наставку сједнице започете у понедјељак, поново смијенила два начелника у градској управи и на њихова мјеста именовала вршиоце дужности.

Република Српска 04.08.2016 | 22:50
Бијељина: Настављена је скупштинска фарса
Смијењен је начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Миле Пејчић и начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Томица Стојановић, чије је смјене у мају поништио бијељински Окружни суд. За вршиоце дужности на мјеста Пејчића и Стојановића поново су именовани Славиша Цацановић и Мирко Николић.

Иако је већина очекивала, на мегдан у скупштинску салу, није јој дошла опозиција, коју чине одборници Савеза за промјене, СДС-а, ПДП-а, НДП-а и одборник СДА. Актеулна већина, ипак, задовољна, што су њени вишегодишњи напори у лову у мутној води уродили плодом, па на скоро свакој сједници пљуште смјене, па и репрезиране. 

„Дошло је наше вријеме, сада смо окупили већину око СНСД-а и указиваћемо и даље на све пропусте у раду градске управе који су се дешавали и на све евентуалне које ће се дешавати“, истиче одборник СНСД-а Слободан Петрић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић одговара: “Можете мислити како они раде. Донијели су рјешења и мени доставили, а нису завршили скупштину. Данас завршили скупштину. Нису усвојили записник са скупштине”.

Али јесу прихватили информацију са закључцима који ће бити упућени Центру јавне безбједности Бијељина и Специјалном тужилаштву Републике Српске, од којих траже да истраже, како тврди позиција, више незаконитих радњи градоначелника Бијељине и његове свите. Први човјек Бијељине јавно гласа "за":

“То им је најбоље, нека ураде одмах, имају надлежне институције, МУП-ови. Ви знате да је град Бијељина први добио позитиван ревизорски извјештај”.

Друга страна за то не мари, већ полаже наде да ће се под лупом истражних органа наћи, како инсистира, њени докази о кршењу закона о јавним набавкама за расвјету, незаконитом запошљавању у градској управи и трошењу финансијских средстава за Европски покрет у БиХ. Такође:

"Од 2007. године Министарство за пољопривреду Републике Српске упознаје изнова градоначелника Бијељине да постоји 1029 квадратних хектара неподијељеног пољопривредног земљишта", каже предсједник Надзорног одбора Радислав Кањерић.

Мићић појашњава: “То је земљиште које је спорно и зато нисмо извршили лицитацију, док не дефинишемо заједно са Министарством пољопривреде, а поготово са Геодетском управом ко има право и на коме се земљиште води”.

И док Мићић поручује да су све оптужбе бесмислене и небулозне, скупштинска већина јавно прозива судије и тужиоце у Бијељини да глуме неке недодирљиве величине које се, како су чули у градским кулоарима, “исмијавају оваквом раду градске скупштине, која се искључиво бави политичким играма”.



БН телевизија