Bijeljina: Nastavljena je skupštinska farsa

Novoformirana skupštinska većina grada Bijeljina danas je, u nastavku sjednice započete u ponedjeljak, ponovo smijenila dva načelnika u gradskoj upravi i na njihova mjesta imenovala vršioce dužnosti.

Republika Srpska 04.08.2016 | 22:50
Bijeljina: Nastavljena je skupštinska farsa
Smijenjen je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović, čije je smjene u maju poništio bijeljinski Okružni sud. Za vršioce dužnosti na mjesta Pejčića i Stojanovića ponovo su imenovani Slaviša Cacanović i Mirko Nikolić.

Iako je većina očekivala, na megdan u skupštinsku salu, nije joj došla opozicija, koju čine odbornici Saveza za promjene, SDS-a, PDP-a, NDP-a i odbornik SDA. Akteulna većina, ipak, zadovoljna, što su njeni višegodišnji napori u lovu u mutnoj vodi urodili plodom, pa na skoro svakoj sjednici pljušte smjene, pa i reprezirane. 

„Došlo je naše vrijeme, sada smo okupili većinu oko SNSD-a i ukazivaćemo i dalje na sve propuste u radu gradske uprave koji su se dešavali i na sve eventualne koje će se dešavati“, ističe odbornik SNSD-a Slobodan Petrić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odgovara: “Možete misliti kako oni rade. Donijeli su rješenja i meni dostavili, a nisu završili skupštinu. Danas završili skupštinu. Nisu usvojili zapisnik sa skupštine”.

Ali jesu prihvatili informaciju sa zaključcima koji će biti upućeni Centru javne bezbjednosti Bijeljina i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, od kojih traže da istraže, kako tvrdi pozicija, više nezakonitih radnji gradonačelnika Bijeljine i njegove svite. Prvi čovjek Bijeljine javno glasa "za":

“To im je najbolje, neka urade odmah, imaju nadležne institucije, MUP-ovi. Vi znate da je grad Bijeljina prvi dobio pozitivan revizorski izvještaj”.

Druga strana za to ne mari, već polaže nade da će se pod lupom istražnih organa naći, kako insistira, njeni dokazi o kršenju zakona o javnim nabavkama za rasvjetu, nezakonitom zapošljavanju u gradskoj upravi i trošenju finansijskih sredstava za Evropski pokret u BiH. Takođe:

"Od 2007. godine Ministarstvo za poljoprivredu Republike Srpske upoznaje iznova gradonačelnika Bijeljine da postoji 1029 kvadratnih hektara nepodijeljenog poljoprivrednog zemljišta", kaže predsjednik Nadzornog odbora Radislav Kanjerić.

Mićić pojašnjava: “To je zemljište koje je sporno i zato nismo izvršili licitaciju, dok ne definišemo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, a pogotovo sa Geodetskom upravom ko ima pravo i na kome se zemljište vodi”.

I dok Mićić poručuje da su sve optužbe besmislene i nebulozne, skupštinska većina javno proziva sudije i tužioce u Bijeljini da glume neke nedodirljive veličine koje se, kako su čuli u gradskim kuloarima, “ismijavaju ovakvom radu gradske skupštine, koja se isključivo bavi političkim igrama”.



BN televizija