МУП: Заштитите имовину у сезони одмора

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује на грађане да у сезони годишњих одмора смање ризик од провала предузимајући додатне мјере заштите своје имовине.

Република Српска 04.08.2016 | 13:30
МУП: Заштитите имовину у сезони одмора
Полиција Републике Српске проводи појачане активности заштите имовине грађана у периоду годишњих одмора, а посебан акценат је на превентиви.

"Апелујемо на грађане да, уколико уоче необичне ситуације или сумњива понашања непознатих лица у својој згради, у близини куће или у непосредном окружењу, одмах позову полицију на број `122`", саопштено је из МУП-а Српске.

Из ове институције савјетују грађанима да за вријеме одсуства из стана не остављају спуштене ролетне, отворене прозоре или балконска врата, као и да на друштвеним мрежама не остављају поруке о свом одсуству.

Новац, накит и друге вриједне предмете треба дати на чување некоме од повјерења, а препорука МУП-а је и да се кључеви од стана не остављају на "скривеним мјестима", већ дају особи од повјерења која ће често обилазити кућу или стан.

У првих шест мјесеци ове године полицијски службеници евидентирали су смањење броја кривичних дјела тешке крађе за 5,9 одсто у односу на исти период прошле године.

У истом периоду МУП Српске је евидентирао 1.015 кривичних дјела тешка крађа, а надлежним тужилаштвима је поднесено 936 извјештаја против 513 лица.

Најчешћи објекти извршења тешке крађе су куће и станови -437, трговинско – угоститељски објекти -145, те гараже, подруми и шупе -119.

Коментари / 0

Оставите коментар