MUP: Zaštitite imovinu u sezoni odmora

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje na građane da u sezoni godišnjih odmora smanje rizik od provala preduzimajući dodatne mjere zaštite svoje imovine.

Republika Srpska 04.08.2016 | 13:30
MUP: Zaštitite imovinu u sezoni odmora
Policija Republike Srpske provodi pojačane aktivnosti zaštite imovine građana u periodu godišnjih odmora, a poseban akcenat je na preventivi.

"Apelujemo na građane da, ukoliko uoče neobične situacije ili sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u svojoj zgradi, u blizini kuće ili u neposrednom okruženju, odmah pozovu policiju na broj `122`", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz ove institucije savjetuju građanima da za vrijeme odsustva iz stana ne ostavljaju spuštene roletne, otvorene prozore ili balkonska vrata, kao i da na društvenim mrežama ne ostavljaju poruke o svom odsustvu.

Novac, nakit i druge vrijedne predmete treba dati na čuvanje nekome od povjerenja, a preporuka MUP-a je i da se ključevi od stana ne ostavljaju na "skrivenim mjestima", već daju osobi od povjerenja koja će često obilaziti kuću ili stan.

U prvih šest mjeseci ove godine policijski službenici evidentirali su smanjenje broja krivičnih djela teške krađe za 5,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U istom periodu MUP Srpske je evidentirao 1.015 krivičnih djela teška krađa, a nadležnim tužilaštvima je podneseno 936 izvještaja protiv 513 lica.

Najčešći objekti izvršenja teške krađe su kuće i stanovi -437, trgovinsko – ugostiteljski objekti -145, te garaže, podrumi i šupe -119.

Komentari / 0

Ostavite komentar