Тужио "Феррари" јер је одбио да му прода аутомобил

Колекционар аутомобила са Флориде поднео је тужбу против италијанског произвођача јер је његов захтев за куповину ЛаФеррарија Спидер одбијен са образложењем да "није квалификован" да поседује овај модел.

Занимљивости 04.08.2016 | 08:15
Тужио "Феррари" јер је одбио да му прода аутомобил
Да хоће, Феррари би вероватно могао без проблема да прода неколико пута већи број аутомобила ЛаФеррари Спидер од најављених 150 примерака. И то знатно пре него што ће овај модел имати светску премијеру на сајму у Паризу 2016.

Међутим, произвођач из Маранела жели да задржи ексклузивност, па ће из радионица изаћи ограничина серија овог аутомобила. Као резултат такве одлуке, међу богатим љубитељима Феррарија и колекционарима суперспортских модела биће доста оних који ће остати кратких рукава.

Међу њима је и Престон Хен, бивши возач ауто-трка и власник џиновске Сwап Схоп продавнице половне робе у Флориди, али и музеја спортских и тркачких аутомобила, који укључује и неколико класичних Ферраријевих модела.


Када је његова апликација одбијена, предузео је очајничке мере, па је на адресу првог човека Феррарија, Серђа Маркионеа, послао чек од милион долара као депозит. Чек му је наравно враћен, са образложењем да нису у могићности да му изађу у сусрет. Хену није помогло ни то што у свом власништву има колекцију Ферраријевих класичних аутомобила, укључујући и 275 ГТБ/Ц Специале који према неким проценама вреди на десетине милиона долара.

На крају, када су све опције исцрпљене, Хен је одлучио да пресавије табак и да тужи италијанског произвођача. У тужби се наводи да је нетачна Ферраријева тврдња да он "није квалификован" за куповину ЛаФеррарија Спидер и да му је због тога нарушен углед.

"На тај начин, изложен сам подсмеху и непоштовању, а нарушен ми је и углед међу пријатељима и пословним сарадницима", тврди Хен.

Он је у тужби од Феррарија затражио и надокнаду нематеријалне штете у висини од 75.000 долара.

Биће интересантно видети како ће суд реаговати на тужбу, али и како ће се у читавој ствари понашати Феррари, који би увлачењем у судски процес вероватно морао и да објашњава јавности како бира оне који су погодни да буду власници ретких аутомобила тог произвођача.

Иначе, ЛаФеррари Спидер требало би да кошта знатно више од, такође лимитиране, купе варијанте из 2013. Тај модел израђен је у 499 примерака, а стандардна верзија продавала се по цени од око 1,3 милиона долара .

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар