ГОТОВО: Марко Николић тренер Партизана до 2018.!

Пао договор, сутра у 10 сати тренинг, повратнички деби у недељу од 19 часова против Војводине!

Фудбал 04.08.2016 | 00:00
ГОТОВО: Марко Николић тренер Партизана до 2018.!
ДЕФИНИТИВНО: Марко Николић је нови тренер Партизана, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Руководиоци црно-белих и 37-годишњи стручњак постигли су вечерас договор о сарадњи који ће бити озваничен ујутру, али је извесно да Парни ваљак после три дана тражења наследника Ивана Томића има новог шефа струке.

Уговор ће бити потписан на две године, уз опцију да буде продужен на још 12 месеци.

Марко Николић се на овај начин врача на клупу црно-белих, после годину и по дана, јер је у марту 2015. смењен са функције, али уверавања да за такав сценарио нису били људи из садашњег руководства, већ неки који су у међувремену напустили клуб (председник Зоран Поповић и потпредседник Војислав Недић) представљали су један од одлучујућих фактора да прихвати позив спортског директора Ивице Илиева и генерланог директора Милоша Вазуре.

Према нашим сазнањма, Марко Николић ће већ у четвртак доп десет часова водити тренинг Партизана. У недељу од 19 поново ће водити и тим на првенственој утакмици и то против још једног свог бившег клуба, Војводине.

За повратак Марка Николића на Топчидерско брдо били су и играчи Парног ваљка, уверени да је он права личност, способна да их извади из кризе резултата у коју су запали на почетку сезоне.

Марко Николић ће постати 42. стратег у историји Партизана, док ће остали кандидати - од којих нико није био прва опција - попут Љубише Тумбаковића, Вука Рашовића и Радована Ћурчића, морати да сачекају неку другу прилику.

У међувремену је водио љубљанску Олимпију која га је такође отпустила, али не због резултата, већ због расистичког испада са својим играчем.

Николић је током каријере водио још Рад и Војводину, против које ће имати повратнички деби у недељу у Хумској 1.

Он је водио црно-беле на 51 утакмици (16. децембар 2013. – 25. март 2015) и остварио 34 победе уз 11 ремија и 6 пораза (66,67 одсто победа).

Партизан је недавно отпустио Ивана Томића који је у прва четири меча нове сезоне три пута ремизирао без голова и изгубио од Напретка 2:1.

Црно-бели су у међувремену елиминисани из Европе, први пут од 2001. године у првој рунди у којој је наступио.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

04.08.2016 07:43

Суперрррр

ОДГОВОРИТЕ