GOTOVO: Marko Nikolić trener Partizana do 2018.!

Pao dogovor, sutra u 10 sati trening, povratnički debi u nedelju od 19 časova protiv Vojvodine!

Fudbal 04.08.2016 | 00:00
GOTOVO: Marko Nikolić trener Partizana do 2018.!
DEFINITIVNO: Marko Nikolić je novi trener Partizana, saznaje MOZZART Sport.

Rukovodioci crno-belih i 37-godišnji stručnjak postigli su večeras dogovor o saradnji koji će biti ozvaničen ujutru, ali je izvesno da Parni valjak posle tri dana traženja naslednika Ivana Tomića ima novog šefa struke.

Ugovor će biti potpisan na dve godine, uz opciju da bude produžen na još 12 meseci.

Marko Nikolić se na ovaj način vrača na klupu crno-belih, posle godinu i po dana, jer je u martu 2015. smenjen sa funkcije, ali uveravanja da za takav scenario nisu bili ljudi iz sadašnjeg rukovodstva, već neki koji su u međuvremenu napustili klub (predsednik Zoran Popović i potpredsednik Vojislav Nedić) predstavljali su jedan od odlučujućih faktora da prihvati poziv sportskog direktora Ivice Ilieva i generlanog direktora Miloša Vazure.

Prema našim saznanjma, Marko Nikolić će već u četvrtak dop deset časova voditi trening Partizana. U nedelju od 19 ponovo će voditi i tim na prvenstvenoj utakmici i to protiv još jednog svog bivšeg kluba, Vojvodine.

Za povratak Marka Nikolića na Topčidersko brdo bili su i igrači Parnog valjka, uvereni da je on prava ličnost, sposobna da ih izvadi iz krize rezultata u koju su zapali na početku sezone.

Marko Nikolić će postati 42. strateg u istoriji Partizana, dok će ostali kandidati - od kojih niko nije bio prva opcija - poput Ljubiše Tumbakovića, Vuka Rašovića i Radovana Ćurčića, morati da sačekaju neku drugu priliku.

U međuvremenu je vodio ljubljansku Olimpiju koja ga je takođe otpustila, ali ne zbog rezultata, već zbog rasističkog ispada sa svojim igračem.

Nikolić je tokom karijere vodio još Rad i Vojvodinu, protiv koje će imati povratnički debi u nedelju u Humskoj 1.

On je vodio crno-bele na 51 utakmici (16. decembar 2013. – 25. mart 2015) i ostvario 34 pobede uz 11 remija i 6 poraza (66,67 odsto pobeda).

Partizan je nedavno otpustio Ivana Tomića koji je u prva četiri meča nove sezone tri puta remizirao bez golova i izgubio od Napretka 2:1.

Crno-beli su u međuvremenu eliminisani iz Evrope, prvi put od 2001. godine u prvoj rundi u kojoj je nastupio.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

04.08.2016 07:43

Superrrrr

ODGOVORITE