ЛШ: Израелци избацили Олимпијакос! Стеауа и Копанхаген одлични!

Копенхаген је тимчина, Корнелијус главом бије као маљем! Каква голчина у Букурешту! Првак Данске избацио Астру, част Румуна сачувала Стеауа елиминацијом прашке Спарте. Сензација у Израелу - Олимпијакос елиминисан! Бер Шева слави Шира Цедека! Испоставило се да је грчки клуб платио цену лошег резултата из прве утакмице, као и чињеницу да на жребу за ову фазу такмичења није могао да извуче тежег ривала - 1:0!

Фудбал 03.08.2016 | 22:30
ЛШ: Израелци избацили Олимпијакос! Стеауа и Копанхаген одлични!
То није тим, то је тимчина! За овај ниво такмичења и у овом тренутку сезоне више него убедљиво. Таман да обезбеди европску јесен. Тако изгледа Копенхаген на старту нове такмичарске године. Не само да је убедљиво почео одбрану титуле, него дословце гази ка групној фази Лиге шампиона. Првак Данске је осигурао пласман у плеј-оф квалификација, јер је у ревнашу згромио румунску Астру (3:0) и после 1:1 у првој утакмици на уверљив начин опвравдао улогу фавиорита.

Јунак Копенхагена је Андреас Корнелијус. Најбољи играч домаћег тима вечерас је постигао два гола и већ после првог полувремена најавио славље на Паркен стадиону. Левоноги нападач овога пута није претио са земље, већ из ваздуха, јер је оба поготка дао - главом. На тај начин већ је стигао до пет прецизних хитаца у квалификацијама, по чему је уз Давида Мекмилана из Дандалка најбољи стрелац елиминационе фазе.

Између голова Корнелијуса (15, 45+2) сместио се гол Парагвајца Федерика Сантандера у 34. минуту, што је било више него довољно да се сломи отпор Астре. Ваља напоменути да је управо уместо Кронелијуса у 61. минуту шансу добио бивши нападач ЧукаричкогАндрија Павловић.

А колико је Копенхаген убедљив ове сезоне сведочи чињеница да је на седам утакмица победио шест пута, уз гол-разлику 24:1!

За разлику од Астре, Стеауа је одбранила част румунског фудбала. Славни клуб из Букурешта је у реваншу без већих проблема изашао на крај са прашком Спартом и тако надокнадио пропуштено из минуле сезоне, кад је после елиминације од Партизана, остао без европске јесени. После ремија у Чешкој прошле седмице (1:1), на Националној арени све је било решено за сат времена.

Испод победе се потписао Николае Станчију. Румунски репрезентативац дао је оба гола (31. и 62. минут), а посебно ефектан је био први, кад је „ухватио“ сјајан волеј са 20 метара и наплатио иницијативу домаћина, који је од 51. минута, због два жута картона Јакуба Брабеца имао бројчану предност.

Сензација у Израелу - Олимпијакос елиминисан! Бер Шева слави Шира Цедека! Испоставило се да је грчки клуб платио цену лошег резултата из прве утакмице, као и чињеницу да на жребу за ову фазу такмичења није могао да извуче тежег ривала - 1:0!

Имамо највећу сензацију трећег кола квалификација Лиге шампиона. Грчки великан Олимпијакос елиминисан је у окршају са Хапоел Бер Шевом, пошто је у реванш мечу у Израелу поражен минималним резултатом. Гол одлуке постигао је дефанзивац домаћих Шир Цедек, који је у 79. минуту сјајним ударцем са ивице казненог простора матирао немоћног Стефаноса Капина и донео свом тиму историјски резултат на евросцени - 1:0 (0:0).

Испоставило се да је грчки клуб платио цену лошег резултата из прве утакмице (0:0), као и чињеницу да на жребу за ову фазу такмичења није могао да извуче тежег ривала. Грчи шампион је наспрам себе имао паклену атмосферу Артур Васермил стадиона, као и изузетно надахнутог ривала, којем је успело оно што је врло лако могао да уради и у првом мечу, да постигне гол.

Иако се ради о штоперу Цедек је у одлучујућем тренутку утакмице реаговао као расни голгетер, из казненог простора је изашао на ивицу шеснаестерца, а онда из полуволеја послао неодбрањив ударац у мрежу ривала.

За Грчки тим свих 90 минута на терену је провео српски репрезентативац Лука Миливојевић, док је Саша Здјелар остао на клупи за резервне играче.

Олимпијакос се после ове елиминације сели у плеј-оф Лиге Европе, али то свакако није оно што су желели богати челници овог клуба.

ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, РЕВАНШ МЕЧЕВИ:

Копенхаген (Данска) - Астра (Румунија) 3:0 (0:0), први меч 1:1
Стеауа (Румунија) - Спарта Праг (Чешка) 2:0 (1:0), први меч 1:1
Хапоел Бер Шева (Израел) - Олимпијакос 1:0 (0:0) (Грчка), први меч 0:0

20.15 Јанг Бојс (Швајцарска) - Шахтјор Доњецк (Украјина), први меч 0:2 - у току су продужеци
20.30 ПАОК (Грчка) - Ајакс (Холандија), први меч 1:1
20.30 Салцбург (Аустрија) - Партизани (Албанија), први меч 1:0
20.45 Андерлехт (Белгија) - Ростов (Русија), први меч 2:2
20.45 Селтик (Шкотска) - Астана (Казахстан), први меч 1:1
20.45 Легија (Пољска) - Тренчин (Словачка), први меч 1:0
20.45 Монако (Француска) - Фенербахче (Турска), први меч 1:2

Уторак:
Карабаг (Азербејџан) - Плзењ (Чешка) 1:1 (1:0), први меч 0:0
АПОЕЛ (Кипар) - Розенборг (Норвешка) 3:0 (0:0), први меч 1:2
Динамо Тбилиси (Грузија) - Динамо Загреб (Хрватска) 0:1 (0:1), први меч 0:2
Црвена звезда (Србија) - Лудогорец (Бугарска) 2:4 (2:2, 1:2), први меч 2:2
Дандалк (Република Ирска) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 3:0 (1:0), први меч 0:1

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар