LŠ: Izraelci izbacili Olimpijakos! Steaua i Kopanhagen odlični!

Kopenhagen je timčina, Kornelijus glavom bije kao maljem! Kakva golčina u Bukureštu! Prvak Danske izbacio Astru, čast Rumuna sačuvala Steaua eliminacijom praške Sparte. Senzacija u Izraelu - Olimpijakos eliminisan! Ber Ševa slavi Šira Cedeka! Ispostavilo se da je grčki klub platio cenu lošeg rezultata iz prve utakmice, kao i činjenicu da na žrebu za ovu fazu takmičenja nije mogao da izvuče težeg rivala - 1:0!

Fudbal 03.08.2016 | 22:30
LŠ: Izraelci izbacili Olimpijakos! Steaua i Kopanhagen odlični!
To nije tim, to je timčina! Za ovaj nivo takmičenja i u ovom trenutku sezone više nego ubedljivo. Taman da obezbedi evropsku jesen. Tako izgleda Kopenhagen na startu nove takmičarske godine. Ne samo da je ubedljivo počeo odbranu titule, nego doslovce gazi ka grupnoj fazi Lige šampiona. Prvak Danske je osigurao plasman u plej-of kvalifikacija, jer je u revnašu zgromio rumunsku Astru (3:0) i posle 1:1 u prvoj utakmici na uverljiv način opvravdao ulogu faviorita.

Junak Kopenhagena je Andreas Kornelijus. Najbolji igrač domaćeg tima večeras je postigao dva gola i već posle prvog poluvremena najavio slavlje na Parken stadionu. Levonogi napadač ovoga puta nije pretio sa zemlje, već iz vazduha, jer je oba pogotka dao - glavom. Na taj način već je stigao do pet preciznih hitaca u kvalifikacijama, po čemu je uz Davida Mekmilana iz Dandalka najbolji strelac eliminacione faze.

Između golova Kornelijusa (15, 45+2) smestio se gol Paragvajca Federika Santandera u 34. minutu, što je bilo više nego dovoljno da se slomi otpor Astre. Valja napomenuti da je upravo umesto Kronelijusa u 61. minutu šansu dobio bivši napadač ČukaričkogAndrija Pavlović.

A koliko je Kopenhagen ubedljiv ove sezone svedoči činjenica da je na sedam utakmica pobedio šest puta, uz gol-razliku 24:1!

Za razliku od Astre, Steaua je odbranila čast rumunskog fudbala. Slavni klub iz Bukurešta je u revanšu bez većih problema izašao na kraj sa praškom Spartom i tako nadoknadio propušteno iz minule sezone, kad je posle eliminacije od Partizana, ostao bez evropske jeseni. Posle remija u Češkoj prošle sedmice (1:1), na Nacionalnoj areni sve je bilo rešeno za sat vremena.

Ispod pobede se potpisao Nikolae Stančiju. Rumunski reprezentativac dao je oba gola (31. i 62. minut), a posebno efektan je bio prvi, kad je „uhvatio“ sjajan volej sa 20 metara i naplatio inicijativu domaćina, koji je od 51. minuta, zbog dva žuta kartona Jakuba Brabeca imao brojčanu prednost.

Senzacija u Izraelu - Olimpijakos eliminisan! Ber Ševa slavi Šira Cedeka! Ispostavilo se da je grčki klub platio cenu lošeg rezultata iz prve utakmice, kao i činjenicu da na žrebu za ovu fazu takmičenja nije mogao da izvuče težeg rivala - 1:0!

Imamo najveću senzaciju trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona. Grčki velikan Olimpijakos eliminisan je u okršaju sa Hapoel Ber Ševom, pošto je u revanš meču u Izraelu poražen minimalnim rezultatom. Gol odluke postigao je defanzivac domaćih Šir Cedek, koji je u 79. minutu sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao nemoćnog Stefanosa Kapina i doneo svom timu istorijski rezultat na evrosceni - 1:0 (0:0).

Ispostavilo se da je grčki klub platio cenu lošeg rezultata iz prve utakmice (0:0), kao i činjenicu da na žrebu za ovu fazu takmičenja nije mogao da izvuče težeg rivala. Grči šampion je naspram sebe imao paklenu atmosferu Artur Vasermil stadiona, kao i izuzetno nadahnutog rivala, kojem je uspelo ono što je vrlo lako mogao da uradi i u prvom meču, da postigne gol.

Iako se radi o štoperu Cedek je u odlučujućem trenutku utakmice reagovao kao rasni golgeter, iz kaznenog prostora je izašao na ivicu šesnaesterca, a onda iz poluvoleja poslao neodbranjiv udarac u mrežu rivala.

Za Grčki tim svih 90 minuta na terenu je proveo srpski reprezentativac Luka Milivojević, dok je Saša Zdjelar ostao na klupi za rezervne igrače.

Olimpijakos se posle ove eliminacije seli u plej-of Lige Evrope, ali to svakako nije ono što su želeli bogati čelnici ovog kluba.

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA, REVANŠ MEČEVI:

Kopenhagen (Danska) - Astra (Rumunija) 3:0 (0:0), prvi meč 1:1
Steaua (Rumunija) - Sparta Prag (Češka) 2:0 (1:0), prvi meč 1:1
Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Olimpijakos 1:0 (0:0) (Grčka), prvi meč 0:0

20.15 Jang Bojs (Švajcarska) - Šahtjor Donjeck (Ukrajina), prvi meč 0:2 - u toku su produžeci
20.30 PAOK (Grčka) - Ajaks (Holandija), prvi meč 1:1
20.30 Salcburg (Austrija) - Partizani (Albanija), prvi meč 1:0
20.45 Anderleht (Belgija) - Rostov (Rusija), prvi meč 2:2
20.45 Seltik (Škotska) - Astana (Kazahstan), prvi meč 1:1
20.45 Legija (Poljska) - Trenčin (Slovačka), prvi meč 1:0
20.45 Monako (Francuska) - Fenerbahče (Turska), prvi meč 1:2

Utorak:
Karabag (Azerbejdžan) - Plzenj (Češka) 1:1 (1:0), prvi meč 0:0
APOEL (Kipar) - Rozenborg (Norveška) 3:0 (0:0), prvi meč 1:2
Dinamo Tbilisi (Gruzija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:1 (0:1), prvi meč 0:2
Crvena zvezda (Srbija) - Ludogorec (Bugarska) 2:4 (2:2, 1:2), prvi meč 2:2
Dandalk (Republika Irska) - BATE Borisov (Belorusija) 3:0 (1:0), prvi meč 0:1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar