ОИ - Рио: Господо, ово су Срби!

Српски олимпијци на челу са председником Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владом Дивцем одржали су конференцију за новинаре пред извештачима изу целог света и најавили високе амбиције у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 03.08.2016 | 22:45
ОИ - Рио: Господо, ово су Срби!
Имамо амбиције и желимо да предстојеће Олимпијске игре буду најбоље до сада за Србију!

Поручили су спортисти из наше земље пред светским медијима.

Пред новинаре су изашли српски адути за највиши пласман - најбољи тенисер света Новак Ђоковић, капитен кошаркаша Милош Теодосић, стрелкиња Ивана Анђушић Максимовић, која ће носити заставу Србије на свечаном отварању, кошаркашица Соња Петровић и капитен ватерполиста Живко Гоцић.

Према очекивању "на мети" је највише био Ђоковић, који је рекао да су Олимпијске игре специфично такмичење, где се сви боре за своју земљу и могућа су изненађења.

"Моја жеља је да пружим максимум у синглу, али покушаћу и у дублу са Ненадом Зимоњићем да будем најбољи", изјавио је Ђоковић.

Теодосић је рекао да је повреда прста прошлост, да је од вечерас на тренингу и да је свестан очекивања нације од кошаркаша.

Максимовићева се нада корак више у односу на Лондон, када је била сребрна, Гоцић, коме су ове Игре треће у каријери, истакао је да ће екипа до циља, јединог злата које јој недостаје, ићи стрпљиво, корак по корак, док је Петровићева обећала максималну борбеност на сваком мечу.

Дивац је изразио наду да ће резултати српског тима бити одлични, у најмању руку бољи од претходних Игара у Лондону, када су освојене четири медаље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар