Румениге открива: УКИДА се Куп Конфедерација!

Турнир у Русији 2017. највероватније последњи!

Фудбал 11.08.2016 | 17:30
Румениге открива: УКИДА се Куп Конфедерација!
Згуснутост распореда и велики број утакмица које играју врхунски фудбалери сваке сезоне разлог су за укидање једног од репрезентативних турнира. Како истиче председник асоцијације европских клубова (ЕЦА) Карл-Хајнц Румениге, Куп Конфедерација је пред укидањем.

„Према мојим сазнањима, Куп Конфедерација ће се последњи пут одржати у Русији 2017. године“, изјавио је Румениге за немачку новинску агенцију ДПА.

Он је додао да је разлог за ову одлуку превелики број званичних такмичења који остављају трага на најбоље светске фудбалере.

„Ове године смо имали европско првенство, следи Куп Конфедерација наредног лета и онда након тога долази Мундијал. Играчима остаје све мање времена за одмор, а треба имати у виду и додатна такмичења, као што је Лига нација коју УЕФА уводи од 2018. године“, истакао је Румениге.

Куп Конфедерација, који се одржава као припремни турнир за домаћина предстојећег светског првенства, на програму је наредне године од 17. јуна до 7. јула. То ће бити осмо издање турнира који окупља шампионе шест континената, као и светског првака и домаћина турнира.

Након 2017. године, наредни Куп Конфедерација требало би да се одржи 2021. године у Катару, али због проблема одигравања турнира у зимским месецима, као што се то најављује за Мундијал годину дана касније, очигледан је разлог због чега вероватно неће ни бити одржан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар