Rumenige otkriva: UKIDA se Kup Konfederacija!

Turnir u Rusiji 2017. najverovatnije poslednji!

Fudbal 11.08.2016 | 17:30
Rumenige otkriva: UKIDA se Kup Konfederacija!
Zgusnutost rasporeda i veliki broj utakmica koje igraju vrhunski fudbaleri svake sezone razlog su za ukidanje jednog od reprezentativnih turnira. Kako ističe predsednik asocijacije evropskih klubova (ECA) Karl-Hajnc Rumenige, Kup Konfederacija je pred ukidanjem.

„Prema mojim saznanjima, Kup Konfederacija će se poslednji put održati u Rusiji 2017. godine“, izjavio je Rumenige za nemačku novinsku agenciju DPA.

On je dodao da je razlog za ovu odluku preveliki broj zvaničnih takmičenja koji ostavljaju traga na najbolje svetske fudbalere.

„Ove godine smo imali evropsko prvenstvo, sledi Kup Konfederacija narednog leta i onda nakon toga dolazi Mundijal. Igračima ostaje sve manje vremena za odmor, a treba imati u vidu i dodatna takmičenja, kao što je Liga nacija koju UEFA uvodi od 2018. godine“, istakao je Rumenige.

Kup Konfederacija, koji se održava kao pripremni turnir za domaćina predstojećeg svetskog prvenstva, na programu je naredne godine od 17. juna do 7. jula. To će biti osmo izdanje turnira koji okuplja šampione šest kontinenata, kao i svetskog prvaka i domaćina turnira.

Nakon 2017. godine, naredni Kup Konfederacija trebalo bi da se održi 2021. godine u Kataru, ali zbog problema odigravanja turnira u zimskim mesecima, kao što se to najavljuje za Mundijal godinu dana kasnije, očigledan je razlog zbog čega verovatno neće ni biti održan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar