Розбергова туго - од казне си већа!

„Изненађен сам казном од које је све кренуло наопако. Не кривим никога, али када имате лош дан, онда ништа не иде како треба“, јада се Нико Розберг због судијске пенализације и изубљене битке са Верстапеном која га кошта и 19 бодова минуса у трци са Луисом Хамилтоном.

Остали спортови 10.08.2016 | 08:45
Розбергова туго - од казне си већа!
Грубо затварање пролаза кроз кривину, или тркачки прописно завршен дуел? То су питања која муче Нико Розберга у вези с борбом с Максом Верстапеном. Судије су још у току трке за ВН Немачке реаговале и Розберга одмериле оштрим оком доделивши му пет секунди пенализације због закаснелог маневра скретања.

„Изненађен сам казном. То је тркање, знате био сам веома срећан што сам се нашао иза два Ред Була и успео да дођем до другог места. Тада је деловало како се штета смањује, али други не мисле тако“, рекао је Нико Розберг који такође сматра да је његова основна грешка била у лошем старту на Хокенхајму.

„Ето, онда је дошла казна, и од тада је све кренуло баш наопако. Не кривим никога, али једноставно када имате лош дан, онда ништа не иде како треба“, рекао је Розберг који сада има 19 бодова мање од клубског колеге Хамилтона.

Свеукупно гледано, кроз најаву у којој смо писали о могућем развоју трке узели смо у обзир и лош старт Розберга. Нико се међутим није могао надати да ће Немац толико лоше кренути да се његоив дуел неће до прве кривине водити само са Луисом Хамилтоном, већ и са оба возача Ред Була. Једноставно, Розберг је кренуо толико лоше да су му у тркачком смислу у првој кривини врата залупили и Данијел Рикардо, али и Макс Верстапен. Немац је доцније покушавао да се вади, пошло му је доста тога за руком али је коначна егзекуција у дуелу са Верстапеном по мишљењу судија била мимо кодекса тркачког понашања.

Без ширења полемике, Розберг је у тренутку почетка дуела веома лако обишао Холанђанина, па се стиче утисак да Верстапен није ни очекивао да ће га Мерцедесов возач напасти. Када је то ипак учинио, Розбергу је деловало да је од плена постао ловац, па је у тркачком заносу покушао да врати мило за драго Верстапену и блокира његов повратак у путању која му дозвољава наставак. На крају је испало све по судијском, а не поРозберговом, а епилог је познат. Немац је кроз циљ прошао тек као четврти.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар