Rozbergova tugo - od kazne si veća!

„Iznenađen sam kaznom od koje je sve krenulo naopako. Ne krivim nikoga, ali kada imate loš dan, onda ništa ne ide kako treba“, jada se Niko Rozberg zbog sudijske penalizacije i izubljene bitke sa Verstapenom koja ga košta i 19 bodova minusa u trci sa Luisom Hamiltonom.

Ostali sportovi 10.08.2016 | 08:45
Rozbergova tugo - od kazne si veća!
Grubo zatvaranje prolaza kroz krivinu, ili trkački propisno završen duel? To su pitanja koja muče Niko Rozberga u vezi s borbom s Maksom Verstapenom. Sudije su još u toku trke za VN Nemačke reagovale i Rozberga odmerile oštrim okom dodelivši mu pet sekundi penalizacije zbog zakasnelog manevra skretanja.

„Iznenađen sam kaznom. To je trkanje, znate bio sam veoma srećan što sam se našao iza dva Red Bula i uspeo da dođem do drugog mesta. Tada je delovalo kako se šteta smanjuje, ali drugi ne misle tako“, rekao je Niko Rozberg koji takođe smatra da je njegova osnovna greška bila u lošem startu na Hokenhajmu.

„Eto, onda je došla kazna, i od tada je sve krenulo baš naopako. Ne krivim nikoga, ali jednostavno kada imate loš dan, onda ništa ne ide kako treba“, rekao je Rozberg koji sada ima 19 bodova manje od klubskog kolege Hamiltona.

Sveukupno gledano, kroz najavu u kojoj smo pisali o mogućem razvoju trke uzeli smo u obzir i loš start Rozberga. Niko se međutim nije mogao nadati da će Nemac toliko loše krenuti da se njegoiv duel neće do prve krivine voditi samo sa Luisom Hamiltonom, već i sa oba vozača Red Bula. Jednostavno, Rozberg je krenuo toliko loše da su mu u trkačkom smislu u prvoj krivini vrata zalupili i Danijel Rikardo, ali i Maks Verstapen. Nemac je docnije pokušavao da se vadi, pošlo mu je dosta toga za rukom ali je konačna egzekucija u duelu sa Verstapenom po mišljenju sudija bila mimo kodeksa trkačkog ponašanja.

Bez širenja polemike, Rozberg je u trenutku početka duela veoma lako obišao Holanđanina, pa se stiče utisak da Verstapen nije ni očekivao da će ga Mercedesov vozač napasti. Kada je to ipak učinio, Rozbergu je delovalo da je od plena postao lovac, pa je u trkačkom zanosu pokušao da vrati milo za drago Verstapenu i blokira njegov povratak u putanju koja mu dozvoljava nastavak. Na kraju je ispalo sve po sudijskom, a ne poRozbergovom, a epilog je poznat. Nemac je kroz cilj prošao tek kao četvrti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar