МУП добио Посебан колективни уговор

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и предсједник Синдиката радника унутрашњих послова потписали су Посебан колективни уговор за запослене у области унутрашњих послова.

Република Српска 03.08.2016 | 22:53
МУП добио Посебан колективни уговор
Посебан колективни уговор за раднике запослене у Министарству унутрашњих послова Српске потписан је након четири мјесеца преговора.

На снази ће бити три године.

У Синдикату радника запослених у Министарству унутрашњих послова тврде да су задовољни потписаним. Објашњавају да је створен добар правни оквир и отклоњена правна несигурност. Синдикат наглашава да су задржана права попут накнаде за ноћни рад, рад празницима и прековремени рад.

Посебан колективни уговор за раднике МУП-а у кабинету министра унутрашњих послова потписали су министар и предсједник гранског
синдиката.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДЕ ГОТХИА

03.08.2016 15:25

НОРМАЛНО ДА СУ ПРВИ ПОТПИСАЛИ, КАДА ЈЕ БИЛО - ПОСТУПИ ПО НАРЕЂЕЊУ МИЛИЦИЈО МОЈА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

црнац у муп рс

03.08.2016 18:56

Аман људи.... који рад прековремено.... ноцни.... имају само позорници.... док се празници и онако само по којем униформисаном плаца.... па то је једна супља прица.... коха се пласира у јавности.... погледајте гдје је муп рс тренутно на рангу у односу на муп фбих и остале струкре безбједносног типа.... по свему.... материјално техницка опремљеност.... плате... исл....

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјесан и задовољан радник

05.08.2016 09:42

Дајте нам негдје објавите нови колективни уговор да га и ми прочитамо.

ОДГОВОРИТЕ