Бивши полицајац гајио марихуану у Бањалуци

Бошко Билић (60) и Никола Јовић (33), обојица из Бањалуке, ухапшени су у акцији кодног назива "Плантажа 2016", након што је у у шуми, у близини бањалучког Градског гробља, пронађен засад од око 110 стабљика индијске конопље.

Република Српска 03.08.2016 | 15:54
Бивши полицајац гајио марихуану у Бањалуци
Из ЦЈБ Бањалука су, наводећи иницијале осумњичених, саопштили да су хапшење извршили припадници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Сектора криминалистичке полиције.

"Полицајци су у шуми, у близини Градског гробља, насеље Врбања, пронашли засад од око 110 стабљика индијске конопље, са расадником, те на наведној локацији, јуче око 19,30 часова, ухапсили Б.Б. и Н.Ј., осумњичене за неовлаштену производњу и промет опојних дрога'", саопштено је из полиције.

Код Јовића је, пронађена и одузета материја која асорица на марихуану.

Билић је,бивши радник МУП-а Републике Српске, који је био распоређен на послове полицајца у ЦЈБ Бањалука. Хапшен је и раније.

"На основу наредбе Основног суда Бањалука, а под надзором бањалучког Окружног тужилаштва, у Бањалуци су претресене куће, помоћни објекти и возила које користе осумњичени. Пронађена је и одузета већа количина новца, за који се сумња да потиче из злоупотребе дрога", наглашава извор.

 Пронађен је и оквир за аутоматску пушку са мецима калибра 7,62 мм, који ће се доставити у депозит Основног суда Бањалука, те послужити као доказ у  даљем кривичном поступку.

На подручју Центра јавне безбједности Бањалука, у протеклих мјесец дана, ово је трећи случај да је у склопу акције "Плантажа 2016",  пронађена плантажа индијске конопље, те идентификован починилац.




Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боxон

03.08.2016 14:38

Само је.отац бивши полицајац и то је пао прије висе од 10 год за исто. Немају сад везе са полицијом, осим што их је полиција ухватила

ОДГОВОРИТЕ
Name

пун ми је куфер

03.08.2016 16:42

Аман људи ови новинари нису нормални. Испаде битније да је то урадио бивси полицајац него ста је урадио. Нисам никад процитао за нпр. Аркана син пензионисаног пуковника ЈНА. Само је битно да је бивси полицајац или син бивсег полицајца или био у резервном саставу полиције. А јест ми и дојадило мајко мила.

Name

ОХО Д В

03.08.2016 15:17

БИЛИЦЕВ БРАТ САВО ЈЕ БИО ЛОПОВ РАДИО У ПОЛИЦИЈИ У ВАКУФУ НИКАД НИКОМ ОД СРБА НИЈЕ ХТЈЕО ПОМОЦИ БОСКО ЈЕ УВИЈЕК БИО ДОБАР ЦОВЈЕК НЕЗНАМ КО ГА ТО НАГОВОРИ ЗАО МИ ГА ПРАВО А САВО ЈЕ ДЈУБРЕ НЕВИДЈЕНО

ОДГОВОРИТЕ