Bivši policajac gajio marihuanu u Banjaluci

Boško Bilić (60) i Nikola Jović (33), obojica iz Banjaluke, uhapšeni su u akciji kodnog naziva "Plantaža 2016", nakon što je u u šumi, u blizini banjalučkog Gradskog groblja, pronađen zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje.

Republika Srpska 03.08.2016 | 15:54
Bivši policajac gajio marihuanu u Banjaluci
Iz CJB Banjaluka su, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili da su hapšenje izvršili pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije.

"Policajci su u šumi, u blizini Gradskog groblja, naselje Vrbanja, pronašli zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje, sa rasadnikom, te na navednoj lokaciji, juče oko 19,30 časova, uhapsili B.B. i N.J., osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga'", saopšteno je iz policije.

Kod Jovića je, pronađena i oduzeta materija koja asorica na marihuanu.

Bilić je,bivši radnik MUP-a Republike Srpske, koji je bio raspoređen na poslove policajca u CJB Banjaluka. Hapšen je i ranije.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, a pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, u Banjaluci su pretresene kuće, pomoćni objekti i vozila koje koriste osumnjičeni. Pronađena je i oduzeta veća količina novca, za koji se sumnja da potiče iz zloupotrebe droga", naglašava izvor.

 Pronađen je i okvir za automatsku pušku sa mecima kalibra 7,62 mm, koji će se dostaviti u depozit Osnovnog suda Banjaluka, te poslužiti kao dokaz u  daljem krivičnom postupku.

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u proteklih mjesec dana, ovo je treći slučaj da je u sklopu akcije "Plantaža 2016",  pronađena plantaža indijske konoplje, te identifikovan počinilac.




Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boxon

03.08.2016 14:38

Samo je.otac bivši policajac i to je pao prije vise od 10 god za isto. Nemaju sad veze sa policijom, osim što ih je policija uhvatila

ODGOVORITE
Name

pun mi je kufer

03.08.2016 16:42

Aman ljudi ovi novinari nisu normalni. Ispade bitnije da je to uradio bivsi policajac nego sta je uradio. Nisam nikad procitao za npr. Arkana sin penzionisanog pukovnika JNA. Samo je bitno da je bivsi policajac ili sin bivseg policajca ili bio u rezervnom sastavu policije. A jest mi i dojadilo majko mila.

Name

OHO D V

03.08.2016 15:17

BILICEV BRAT SAVO JE BIO LOPOV RADIO U POLICIJI U VAKUFU NIKAD NIKOM OD SRBA NIJE HTJEO POMOCI BOSKO JE UVIJEK BIO DOBAR COVJEK NEZNAM KO GA TO NAGOVORI ZAO MI GA PRAVO A SAVO JE DJUBRE NEVIDJENO

ODGOVORITE