"Гроф" Божовић - тешка питања, тешки одговори...!

Тренер Црвене звезде покушао је да образложи елиминацију у два меча са Лудогорецом, док су се питања сама наметала. Овако је изгледала конференција за медије.

Фудбал 03.08.2016 | 14:30
"Гроф" Божовић - тешка питања, тешки одговори...!
Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић мирно је и без много емоција причао после елиминације од Лудогореца.

Укратко, играчима није замерио ништа, иако је рекао да је превише глупости направљено да би се прошло даље, рекао је да за четири недеље припрема не постоји тренер који може физички да спреми играче за овакав меч и продужетке, мало је пооштрио реторику на констатацију новинара да је екипа примила 11 голова за шест мечева ове сезоне, после чега је уследило питање – да ли је то превише за клуб реномеа Црвене звезде?

"Које Звезде, ове или оне из 91. године?", узвратио је питањем "популарни Гроф" и констатовао:

"Ово више није исти клуб".

Но, кренимо редом. О току утакмице и раном вођству после дивног гола Мичела Доналда, рекао је...

"То што смо повели рекло би да смо добро отворили утакмицу, али нисмо. Лудогорец је био бољи, боље је играо и преокренуо је резултат, а када смо добили играча више, олако смо то испустили. Да смо имали играча више у наставку можда бисмо нешто направили, овако смо се намучили да изједначимо и нисмо могли више од тога", рекао је и надовезао се:

"Једино ми је жао ове атмосфере".

"Борили смо се", наставио је", немам шта да замерим играчима, хтео бих само да се захвалим и њима и навијачима на подршци, а Лудогорецу да пожелим да уђе у Лигу шампиона".

О глупости коју је направио Гелор Канга и црвеном картону на полувремену...

"Дешава се и то је фудбал, зато је интересантан. Радујете се што имате играча више и у следећем тренутку га више немате", рекао је и пропустио прилику да истакне овај гаф као важан фактор на коначан резултат меча, што дефинитивно јесте.

"Не бих да се све свали на њега, имали смо 45 минута исти број играча и успели некако да изједначимо, али више нисмо могли".

Да ли би помогла трећа измена негде око 70. минута?

"Имали смо двојицу или тројицу играча који су се жалили на повреде и нисмо смели да извршимо и трећу измену тако рано, јер је могло да се деси да у продужетке уђемо са деветорицом. Можда би било боље да смо то урадили, али био би превелики ризик", изјавио је тренер, који је и овог пута са клупе изоставио Срђана Плавшића и Марка Полетановића, па и није имао превелики фонд играча за освежења у везном реду, који је у игри 10 на 10 највише трпео.

Потом је уследила статистика и 11 голова у мрежи Дамира Кахримана, који је и сам имао један велики кикс вечерас, код другог гола бугарског тима.

"Зависи како се гледа", рекао је Божовић на констатацију да је то много.

"Ако мислите на клуб који је играо 91. у Барију, онда јесте, али то није више тај клуб. Нисмо изгубили у ове две утакмице, у регуларном току, били смо близу Лиге шампиона, а у Лигу шампиона иде се кад сте спремни", констатовао је, после чега је настављена прича о томе зашто Црвена звезда није била спремна.

А, није. Иако је у новембру 2015. године знала да ће бити шампион и да ће у овом периоду године играти злата вредне утакмице...

"Мени је жао што смо људима дали лажну наду, али тешко је сакупити играче за месец дана и ући у Лигу шампиона", рекао је тренер, који је одлучио да прилично промени стартних 11 у односу на тим који је освојио титулу и који је, можда, заслужио да проба да оствари сан о Лиги шампиона.

Стигле су замене, прекасно, појединци нису били спремни, појединци су се слабо уклопили, а појединци, попут Канге, директно допринели елиминацији...

"Ипак, лепо је било бити актер овакве утакмице, надам да се да ће бити мудрости и стрпљења и да ћемо сачувати ову атмосферу, јер после историјских пораза увек се траже кривци... Но, важно је да сачувамо атмосферу", апеловао је црногорски стручњак, који је додао:

"Али и да допунски селектирамо".

То би требало да значи и да ће стићи још играча у клуб, у тренутку када је одлазак Луиса Ибањеза известан, а вероватно и Александра Катаија и Уга Вијеире, који је много тога донео у пољу вечерас, изнудио пенал за 2:2, али који одлуком тренера није заслужио да почне ни други меч, већ је Звезда играла без правог центарфора и била у подређеном положају до пред крај другог полувремена.

На крају, остала је тако близу а тако далеко од Лиге шампиона...

"Није била Звезда много удаљена од Лиге шампиона, али би за почетак морала да почне бар једне припреме са офорљеним тимом, а не да неко дође десет дана пред почетак квалификација, неко две недеље, итд...", пребацио је Божовић лоптицу у поље генералног директора Звездана Терзића и спортског директора Блажа Раосављевића, иако је већина његових јунских жеља доведена, додуше помало касно, ако се још у јануару знало да ће напад на Лигу шампиона бити јулски и августосвски циљ клуба.

"А ја слушам огромне критике о томе да су паре дате на ове играче, помињу се неки милионски износи, а жуту банку нису видели... Сви су дошли без обештећења, да играју за плату. Држава помаже вечите, међутим велика већина новца обезбеђује се од продаје играча", подсетио је Божовић.

Сложио се да су црвено-бели душу испустили још половином другог полувремена, али...

"Почели смо припреме пре четири недеље и не постоји тај који може да доведе за то време екипу на ниву физичке припреме који је захтевао овај меч, а мени се чини да су и они тражили помоћ у пар наврата и да нису били у најсјајнијем издању", рекао је Божовић и констатовао да је пресудила неуиграност и неискуство његове екипе.

"Нико од ових играча није играо у оваквој атмосфери", оценио је.

О трећем голу Лудогореца...

"Тај гол јесте пресудио, али мучили смо се и пре тога, једва смо дошли до изједначења. Мислим да је пресудило то што су уигранији од нас, дуго играју заједно, врше квалитетну селекцију, а ни то не значи да ће ући сигурно у Лигу шампиона", изјавио је и рекао да су сви у клубу знали шта може Вандерсон, али...

"Знали смо за њега, припремали смо се, али нисмо успели да га зауставимо".

Како изгледа екипа сада?

"Врло им је тешко, наравно да им није свеједно, али без обзира на све пред нама су Лучани, а онда морамо да сачекамо следећег ривала за Лигу Европе и да се надамо да ћемо имати среће..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар