"Grof" Božović - teška pitanja, teški odgovori...!

Trener Crvene zvezde pokušao je da obrazloži eliminaciju u dva meča sa Ludogorecom, dok su se pitanja sama nametala. Ovako je izgledala konferencija za medije.

Fudbal 03.08.2016 | 14:30
"Grof" Božović - teška pitanja, teški odgovori...!
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović mirno je i bez mnogo emocija pričao posle eliminacije od Ludogoreca.

Ukratko, igračima nije zamerio ništa, iako je rekao da je previše gluposti napravljeno da bi se prošlo dalje, rekao je da za četiri nedelje priprema ne postoji trener koji može fizički da spremi igrače za ovakav meč i produžetke, malo je pooštrio retoriku na konstataciju novinara da je ekipa primila 11 golova za šest mečeva ove sezone, posle čega je usledilo pitanje – da li je to previše za klub renomea Crvene zvezde?

"Koje Zvezde, ove ili one iz 91. godine?", uzvratio je pitanjem "popularni Grof" i konstatovao:

"Ovo više nije isti klub".

No, krenimo redom. O toku utakmice i ranom vođstvu posle divnog gola Mičela Donalda, rekao je...

"To što smo poveli reklo bi da smo dobro otvorili utakmicu, ali nismo. Ludogorec je bio bolji, bolje je igrao i preokrenuo je rezultat, a kada smo dobili igrača više, olako smo to ispustili. Da smo imali igrača više u nastavku možda bismo nešto napravili, ovako smo se namučili da izjednačimo i nismo mogli više od toga", rekao je i nadovezao se:

"Jedino mi je žao ove atmosfere".

"Borili smo se", nastavio je", nemam šta da zamerim igračima, hteo bih samo da se zahvalim i njima i navijačima na podršci, a Ludogorecu da poželim da uđe u Ligu šampiona".

O gluposti koju je napravio Gelor Kanga i crvenom kartonu na poluvremenu...

"Dešava se i to je fudbal, zato je interesantan. Radujete se što imate igrača više i u sledećem trenutku ga više nemate", rekao je i propustio priliku da istakne ovaj gaf kao važan faktor na konačan rezultat meča, što definitivno jeste.

"Ne bih da se sve svali na njega, imali smo 45 minuta isti broj igrača i uspeli nekako da izjednačimo, ali više nismo mogli".

Da li bi pomogla treća izmena negde oko 70. minuta?

"Imali smo dvojicu ili trojicu igrača koji su se žalili na povrede i nismo smeli da izvršimo i treću izmenu tako rano, jer je moglo da se desi da u produžetke uđemo sa devetoricom. Možda bi bilo bolje da smo to uradili, ali bio bi preveliki rizik", izjavio je trener, koji je i ovog puta sa klupe izostavio Srđana Plavšića i Marka Poletanovića, pa i nije imao preveliki fond igrača za osveženja u veznom redu, koji je u igri 10 na 10 najviše trpeo.

Potom je usledila statistika i 11 golova u mreži Damira Kahrimana, koji je i sam imao jedan veliki kiks večeras, kod drugog gola bugarskog tima.

"Zavisi kako se gleda", rekao je Božović na konstataciju da je to mnogo.

"Ako mislite na klub koji je igrao 91. u Bariju, onda jeste, ali to nije više taj klub. Nismo izgubili u ove dve utakmice, u regularnom toku, bili smo blizu Lige šampiona, a u Ligu šampiona ide se kad ste spremni", konstatovao je, posle čega je nastavljena priča o tome zašto Crvena zvezda nije bila spremna.

A, nije. Iako je u novembru 2015. godine znala da će biti šampion i da će u ovom periodu godine igrati zlata vredne utakmice...

"Meni je žao što smo ljudima dali lažnu nadu, ali teško je sakupiti igrače za mesec dana i ući u Ligu šampiona", rekao je trener, koji je odlučio da prilično promeni startnih 11 u odnosu na tim koji je osvojio titulu i koji je, možda, zaslužio da proba da ostvari san o Ligi šampiona.

Stigle su zamene, prekasno, pojedinci nisu bili spremni, pojedinci su se slabo uklopili, a pojedinci, poput Kange, direktno doprineli eliminaciji...

"Ipak, lepo je bilo biti akter ovakve utakmice, nadam da se da će biti mudrosti i strpljenja i da ćemo sačuvati ovu atmosferu, jer posle istorijskih poraza uvek se traže krivci... No, važno je da sačuvamo atmosferu", apelovao je crnogorski stručnjak, koji je dodao:

"Ali i da dopunski selektiramo".

To bi trebalo da znači i da će stići još igrača u klub, u trenutku kada je odlazak Luisa Ibanjeza izvestan, a verovatno i Aleksandra Kataija i Uga Vijeire, koji je mnogo toga doneo u polju večeras, iznudio penal za 2:2, ali koji odlukom trenera nije zaslužio da počne ni drugi meč, već je Zvezda igrala bez pravog centarfora i bila u podređenom položaju do pred kraj drugog poluvremena.

Na kraju, ostala je tako blizu a tako daleko od Lige šampiona...

"Nije bila Zvezda mnogo udaljena od Lige šampiona, ali bi za početak morala da počne bar jedne pripreme sa oforljenim timom, a ne da neko dođe deset dana pred početak kvalifikacija, neko dve nedelje, itd...", prebacio je Božović lopticu u polje generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Blaža Raosavljevića, iako je većina njegovih junskih želja dovedena, doduše pomalo kasno, ako se još u januaru znalo da će napad na Ligu šampiona biti julski i avgustosvski cilj kluba.

"A ja slušam ogromne kritike o tome da su pare date na ove igrače, pominju se neki milionski iznosi, a žutu banku nisu videli... Svi su došli bez obeštećenja, da igraju za platu. Država pomaže večite, međutim velika većina novca obezbeđuje se od prodaje igrača", podsetio je Božović.

Složio se da su crveno-beli dušu ispustili još polovinom drugog poluvremena, ali...

"Počeli smo pripreme pre četiri nedelje i ne postoji taj koji može da dovede za to vreme ekipu na nivu fizičke pripreme koji je zahtevao ovaj meč, a meni se čini da su i oni tražili pomoć u par navrata i da nisu bili u najsjajnijem izdanju", rekao je Božović i konstatovao da je presudila neuigranost i neiskustvo njegove ekipe.

"Niko od ovih igrača nije igrao u ovakvoj atmosferi", ocenio je.

O trećem golu Ludogoreca...

"Taj gol jeste presudio, ali mučili smo se i pre toga, jedva smo došli do izjednačenja. Mislim da je presudilo to što su uigraniji od nas, dugo igraju zajedno, vrše kvalitetnu selekciju, a ni to ne znači da će ući sigurno u Ligu šampiona", izjavio je i rekao da su svi u klubu znali šta može Vanderson, ali...

"Znali smo za njega, pripremali smo se, ali nismo uspeli da ga zaustavimo".

Kako izgleda ekipa sada?

"Vrlo im je teško, naravno da im nije svejedno, ali bez obzira na sve pred nama su Lučani, a onda moramo da sačekamo sledećeg rivala za Ligu Evrope i da se nadamo da ćemo imati sreće..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar