Мур: Договор није усмјерен против Хрвата

Договор СДА и СНСД није усмерен против Хрвата. Верујем да то није намера Делегације ЕУ, као ни Додика нити Изетбеговића -  рекао је шеф Мисије ОСЦЕ БиХ Џонатан Мур.

Босна и Херцеговина 03.08.2016 | 09:57
Мур: Договор није усмјерен против Хрвата
Он је истакао да је је састанак председника СДА и СНСД, Бакира Изетбеговића и Милорада Додика добра ствар, пишу Вијести.ба

"Они нису имали намеру решити сва отворена питања одједном. Важан је састанак, али то није једини састанак. Што је тиче реакције Драгана Човића, он као члан Председништва БиХ и председник ХДЗ БиХ има право реаговати", додао је Мур.

Он је додао да ако Човић жели да прецизира улогу кантона у имплементацији европских стандарда, он представља своју странку и практичне интересе .

Он је додао да је било  много отворених питања о механизму координације.

"Свима је јасно да у том процесу своју улогу имају и држава и ентитети и кантони. Европски пут је веома дугачак и постоји много поглавља која треба отворити", рекао је Мур.

Коментаришући оптужбе Младена Босића, лидера СДС, да шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк заједно са њим, покушава да изврши прекомпозицију власти на државном нивоу БиХ, Мур одговара да они немају такву намеру.

"Прекомпозиција власти у БиХ није у интересу никоме у међународној заједници….Не тражимо то нити радимо било шта у погледу промене постојећих коалиција на свим нивоима власти", рекао је Мур.

(Вијести.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милос

03.08.2016 09:10

Знамо господине Мур,договор је усмјерен да ви вратите Додика у игру и да се обуставе истраге.То је вас циљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.08.2016 22:47

Кад си задњи пут био на јагњетини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

04.08.2016 13:44

Ево ових "поштених" странаца који нам мисле "добро".

ОДГОВОРИТЕ