Зехофер код Путина – 'уље на ватру' у Берлину

Баварски премијер Хорст Зехофер планира да посети руског председника Владимира Путина у октобру у Москви.

Свијет 03.08.2016 | 07:18
Зехофер код Путина – 'уље на ватру' у Берлину
Ројтерс преноси да то тврди немачки лист "Штраубингер тагблат" који се позива на интерна документа по којима је Зехоферова посета Путину планирана за 5. октобар као део шире посете Москви током које би Зехофер требало да се састане и министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим.

Агенција наводи да Зехофер ризикује да поново изазове жестоке реакције какве су уследиле и након његовог претходног састанка са председником Русије.

Премијер Баварске, политички савезник немачке канцеларке Ангеле Меркел који ју је кривио да је због њене политике "отворених врата" према избеглицама дошло до недавних напада у Немачкој, изазвао је напетости у владајућој коалицији десног центра у Берлину када се у фебруару ове године сусрео са Путином у фебруару ове године.

Критичари су тада тврди да Зехофер води алтернативну спољну политику. Баварски премијер је ту посету правдао потребом за одржавањем политичких и економских веза са Русијом, док је Меркелова држала тврду линију због руских акција у источној Украјини.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар