Марија Милошевић не може у Србију

Марији Милошевић (50), ћерки бившег југословенског председника Слободана Милошевића, истекла су лична документа, па не може да мрдне из Црне Горе.

Србија 02.08.2016 | 22:36
Марија Милошевић не може у Србију
Милошевићевој ћерки су истекла српска документа - лична карта и пасош, а црногорско држављанство јој не дају јер се налази на потерници због пуцњаве у вили „Мир“ од 1. априла 2001. године.

"Марија је тражила црногорско држављанство, али не може да га добије док не донесе отпуст из српског. Међутим, у Београду не може да добије потребну документацију јер се против ње води нови процес због оптужби да је пуцала у вили 'Мир' док су хапсили њеног оца. Она је сада, практично, заточена у Црној Гори у којој живи илегално. Не сме никуд да мрдне, пошто би била ухапшена чим би прешла границу" каже наш саговорник.

Пошто је процес за вилу „Мир“ опет на почетку, Марија ће, по свему судећи, још неко време бити човек без домовине.

"Она се надала да ће након прве пресуде, којом је добила условну осуду, моћи да дође у Србију по документа, али се све изјаловило када су адвокати уложили жалбе и процес вратили на почетак. Марија се тада много нервирала, али није изгубила наду да ће добити црногорско држављанство" објашњава извор „Ало!” муке Слобине ћерке.

Марија већ 15 година живи у Црној Гори и формално не може да добије тамошње држављанство док се не испише из српског. Због пуцњаве у вили „Мир“ крајем септембра 2002. године, била је осуђена на осам месеци затвора, условно на две године. Међутим, њен адвокат се жалио и суд је уважио жалбу и укинуо пресуду. Средином новембра 2004. године почело је поновљено суђење, али Марија Милошевић се није одазвала на позиве. Стигла су лекарска оправдања да је болесна, а неки позиви су и враћени са назнаком да није пронађена на пријављеној адреси у Подгорици. Њени адвокати су се стално позивали на тврдњу да им је брањеница озбиљно болесна, а 19. октобра 2005. одлучено је да она буде приведена на следећи главни претрес, али то се још није десило. Потерница за њом је расписана крајем маја 2006. године јер се није одазвала ни на један судски позив.

У међувремену, застарело је кривично дело неовлашћеног поседовања оружја, за које је такође била оптужена. У овом тренутку против ње се води поступак за изазивање опште опасности. Током хапшења њеног оца истрчала је из виле „Мир“ на Дедињу и пуцала у ваздух из пиштоља “морт америкен алпс” калибра 22 ЛР, за који није имала дозволу.

Срдачано ћаскала са Чедом

На једином суђењу 2001. Марија је рекла да није хтела никог да убије нити повреди и да је „из очаја пуцала у ваздух”. Тада се пред новинарима срдачно поздравила и ћаскала са Чедомиром Јовановићем, који је био у вили због Милошевићеве предаје. - Пуцала сам у ваздух. Пре тога сам попила пола кутије оних таблета, заједно са неким коњаком и „кока-колом“ које сам нашла у кухињи - објаснила је Марија.

Живи повучено у Цетињу

Марија Милошевић је најпре живела у Никшићу, а касније се преселила у Цетиње, у насеље Богданов крај, али се мало са ким дружи и живи повучено. Пријатељи кажу да слабо излази. Била је удата за Слободана Булатовића, туристичког инспектора из Цетиња. Брак се распао после две године, али је Марија остала да живи у Цетињу. На попису становништва уписала се као Црногорка. Њен први муж Никола Мишљеновић, бивши дипломата, преминуо је пре две године у 62. години. Марија је имала 18 година кад се удала за готово 15 година старијег Мишљеновића. Били су три године у браку, док је он био у дипломатској служби у Јапану.

Извор: Курир

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

нн

02.08.2016 21:10

Зна се како се добива држављанство. Ако има држављанство Србије, не може имати држављанство Црне Горе. Што није на вријеме мислила кад је знала да јој документа истичу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је све старо

02.08.2016 21:23

Другови моји, господо у Србији. Све ово сто цитам је за архиву и засигурно нецете добити поене за ЕУ. У ЕУ хоцете да се рјесите сиротиње која це заузети мјесто Румуна на улицама. Људски је да је не само она вец ма ко други реаговао на узас од срамоте која се десила покојном господину Милосевицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско проклетство

02.08.2016 21:54

Јадна, ником она ништа крива није! Све смо наше великане и све њихово под ноге бацили. Кад цовјек боље размисли није ни чудо шта нам се све дешава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

04.08.2016 09:29

Јест ти великан онај ко је опљачкао властиту земљу.

Name

за Српско проклетство

06.08.2016 07:58

Срамота.Стварно крајње неукусно. Коме сметају деца? за "ух" Јеси ли сигуран да неки други то не раде а веци су и од самих "великана". "Испеци па реци",рекао би нас напацени народ који је презивео све резиме.

Name

Документе а не документа

02.08.2016 22:23

Граматику учити а не корисити латински.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

03.08.2016 09:44

Нема јој оног сједог смрада да је стити,цркао

ОДГОВОРИТЕ