Marija Milošević ne može u Srbiju

Mariji Milošević (50), ćerki bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, istekla su lična dokumenta, pa ne može da mrdne iz Crne Gore.

Srbija 02.08.2016 | 22:36
Marija Milošević ne može u Srbiju
Miloševićevoj ćerki su istekla srpska dokumenta - lična karta i pasoš, a crnogorsko državljanstvo joj ne daju jer se nalazi na poternici zbog pucnjave u vili „Mir“ od 1. aprila 2001. godine.

"Marija je tražila crnogorsko državljanstvo, ali ne može da ga dobije dok ne donese otpust iz srpskog. Međutim, u Beogradu ne može da dobije potrebnu dokumentaciju jer se protiv nje vodi novi proces zbog optužbi da je pucala u vili 'Mir' dok su hapsili njenog oca. Ona je sada, praktično, zatočena u Crnoj Gori u kojoj živi ilegalno. Ne sme nikud da mrdne, pošto bi bila uhapšena čim bi prešla granicu" kaže naš sagovornik.

Pošto je proces za vilu „Mir“ opet na početku, Marija će, po svemu sudeći, još neko vreme biti čovek bez domovine.

"Ona se nadala da će nakon prve presude, kojom je dobila uslovnu osudu, moći da dođe u Srbiju po dokumenta, ali se sve izjalovilo kada su advokati uložili žalbe i proces vratili na početak. Marija se tada mnogo nervirala, ali nije izgubila nadu da će dobiti crnogorsko državljanstvo" objašnjava izvor „Alo!” muke Slobine ćerke.

Marija već 15 godina živi u Crnoj Gori i formalno ne može da dobije tamošnje državljanstvo dok se ne ispiše iz srpskog. Zbog pucnjave u vili „Mir“ krajem septembra 2002. godine, bila je osuđena na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine. Međutim, njen advokat se žalio i sud je uvažio žalbu i ukinuo presudu. Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno suđenje, ali Marija Milošević se nije odazvala na pozive. Stigla su lekarska opravdanja da je bolesna, a neki pozivi su i vraćeni sa naznakom da nije pronađena na prijavljenoj adresi u Podgorici. Njeni advokati su se stalno pozivali na tvrdnju da im je branjenica ozbiljno bolesna, a 19. oktobra 2005. odlučeno je da ona bude privedena na sledeći glavni pretres, ali to se još nije desilo. Poternica za njom je raspisana krajem maja 2006. godine jer se nije odazvala ni na jedan sudski poziv.

U međuvremenu, zastarelo je krivično delo neovlašćenog posedovanja oružja, za koje je takođe bila optužena. U ovom trenutku protiv nje se vodi postupak za izazivanje opšte opasnosti. Tokom hapšenja njenog oca istrčala je iz vile „Mir“ na Dedinju i pucala u vazduh iz pištolja “mort ameriken alps” kalibra 22 LR, za koji nije imala dozvolu.

Srdačano ćaskala sa Čedom

Na jedinom suđenju 2001. Marija je rekla da nije htela nikog da ubije niti povredi i da je „iz očaja pucala u vazduh”. Tada se pred novinarima srdačno pozdravila i ćaskala sa Čedomirom Jovanovićem, koji je bio u vili zbog Miloševićeve predaje. - Pucala sam u vazduh. Pre toga sam popila pola kutije onih tableta, zajedno sa nekim konjakom i „koka-kolom“ koje sam našla u kuhinji - objasnila je Marija.

Živi povučeno u Cetinju

Marija Milošević je najpre živela u Nikšiću, a kasnije se preselila u Cetinje, u naselje Bogdanov kraj, ali se malo sa kim druži i živi povučeno. Prijatelji kažu da slabo izlazi. Bila je udata za Slobodana Bulatovića, turističkog inspektora iz Cetinja. Brak se raspao posle dve godine, ali je Marija ostala da živi u Cetinju. Na popisu stanovništva upisala se kao Crnogorka. Njen prvi muž Nikola Mišljenović, bivši diplomata, preminuo je pre dve godine u 62. godini. Marija je imala 18 godina kad se udala za gotovo 15 godina starijeg Mišljenovića. Bili su tri godine u braku, dok je on bio u diplomatskoj službi u Japanu.

Izvor: Kurir

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

nn

02.08.2016 23:10

Zna se kako se dobiva državljanstvo. Ako ima državljanstvo Srbije, ne može imati državljanstvo Crne Gore. Što nije na vrijeme mislila kad je znala da joj dokumenta ističu.

ODGOVORITE
Name

To je sve staro

02.08.2016 23:23

Drugovi moji, gospodo u Srbiji. Sve ovo sto citam je za arhivu i zasigurno necete dobiti poene za EU. U EU hocete da se rjesite sirotinje koja ce zauzeti mjesto Rumuna na ulicama. Ljudski je da je ne samo ona vec ma ko drugi reagovao na uzas od sramote koja se desila pokojnom gospodinu Milosevicu.

ODGOVORITE
Name

Srpsko prokletstvo

02.08.2016 23:54

Jadna, nikom ona ništa kriva nije! Sve smo naše velikane i sve njihovo pod noge bacili. Kad covjek bolje razmisli nije ni čudo šta nam se sve dešava!

ODGOVORITE
Name

Uh

04.08.2016 11:29

Jest ti velikan onaj ko je opljačkao vlastitu zemlju.

Name

za Srpsko prokletstvo

06.08.2016 09:58

Sramota.Stvarno krajnje neukusno. Kome smetaju deca? za "uh" Jesi li siguran da neki drugi to ne rade a veci su i od samih "velikana". "Ispeci pa reci",rekao bi nas napaceni narod koji je preziveo sve rezime.

Name

Dokumente a ne dokumenta

03.08.2016 00:23

Gramatiku učiti a ne korisiti latinski.

ODGOVORITE
Name

Pasha

03.08.2016 11:44

Nema joj onog sjedog smrada da je stiti,crkao

ODGOVORITE