ЛШ: Динамо (ЗГ) рутински, АПОЕЛ у надокнади срушио Розенборг!

Фудбалери загребачког Динама и кипарског АПОЕЛ-а пласирали су се у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 02.08.2016 | 21:30
ЛШ: Динамо (ЗГ) рутински, АПОЕЛ у надокнади срушио Розенборг!
Загрепчани су минималним резултатом у Тбилисију потврдили рутинску победу над имењаком Динамом, који су на Максимиру савладали 2:0.

С друге стране, АПОЕЛ је головима у надокнади времена савладао Розенборг 3:0 у Никозији, разочаравши Норвежане који су били на корак од пласмана због 2:1 у првом мечу.

Динамо је тријумф над Грузинима потврдио већ у осмом минуту преко Марка Рога. Домаћин је имао више од игре, дупло више шутева, али није успео да савлада Едуарда.

У Никозији је виђена много изједначенија борба, оба тима су имала по десетак шутева, али су голмани тек неколико пута морали да интервенишу.

Ипак, у првом минуту судијске надокнаде Вандер проналази Јаниса Јаниотаса који успева да савчлада Кварсеја. У надокнади се играло скоро десет минута, што је домаћин искористио те после контранапада дотукао госте преко сјајног Вандера и Де Винсентија.

Тако су Норвежани остали без шансе да се боре за повратак у групну фазу елитног такмичења где су последњи пут били 2008. године. С друге стране, Кипрани имају прилигу да се пласирају у ЛШ четврти пут у последњих шест година.

У плеј-оф се нешто раније пласирала Викторија Плзењ, у току је дуел Звезде и Лудогореца, а касније БАТЕ гостује Дандалку.

ЛШ, треће коло квалификација:

Карабаг (Азербејџан) – Викторија (Чешка) 1:1 (први меч 0:0)
Муарем 28 – Крменчик 85

АПОЕЛ (Кипар) – Розенборг (Норвежка) 2:0 (1:2)
Јаниотас 90+1, Вандер 90+6, Де Винсенти 90+9

Динамо Тбилиси (Грузија) – Динамо Загреб (Хрватска) 0:1 (0:2)
Рог 8

У току:
Црвена звезда (Србија) – Лудогорец (Бугарска) (2:2)
Дандалк (Ирска) – БАТЕ (Белорусија) (0:1)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар